0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

bonart rep el Premi GAC 2022 al Mitjà de comunicació

bonart rep el Premi GAC 2022 al Mitjà de comunicació

Les galeries Joan Gaspar, Sala Parés, Mayoral, Taché, Esther Montoriol i Àngels Barcelona, el fotògraf Manel Esclusa, el col·leccionista Tatxo Benet, el comissari Pepe Ribas i la crítica Conxita Oliver resulten també premiats. Els Premis GAC 2022 es van lliurar ahir 7 de juny, durant la quinzena Nit del Galerisme, celebrada de manera presencial al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba). Els onze premis lliurats il·lustren la vitalitat del galerisme i les diferents tendències de l’art que hi conviuen en el panorama actual.

El grup bonart, que va ser-hi present amb una representació formada per la presidenta d'honor Anna Maria Camps, l'editor i director Ricard Planas Camps, la gerent Carlota Ramoneda, la cap de redacció Beatriz G. Moreno i Lluís Coromina, en representació del conseller assessor van gaudir de la quinzena Nit del Galerisme –sota l’organització de les associacions Galeries d’Art de Catalunya (GAC) i Art Barcelona–. A l'acte també hi havia un nodrit grup de col·laboradors del grup. Ahir de nou, la festa dels premis va ser un punt de trobada del sector i va presentar un retrat plural i polièdric de l’univers de l’art a Catalunya. Trajectòries, exposicions, iniciatives i propostes emprenedores han estat premiades en un catàleg de reconeixements que recull la transversalitat del panorama actual. El jurat dels Premis GAC 2022 està presidit per la crítica d’art Pilar Parcerisas i integrat també pel crític Juan Bufill, la comissària Natalia Chocarro, el comissari Àlex Mitrani i l’artista Gino Rubert.

L'editor de bonart, Ricard Planas, que va rebre el guardó –acompanyat per part de l'equip– de mans de la presidenta del jurat, la crítica Pilar Parcerisas, va destacar el suport que el grup sempre ha donat a les galeries i va destacar que el premi "tal com diria Albert Serra, ens el mereixíem després de 23 anys fent una aposta per l'especialització". A banda, Planas va apuntar que "a Catalunya alguns cops no cal tanta autocrítica i potser falta una mica més d'autoestima". Bonart és una revista d'art, un diari digital i una consultora cultural.

bonart rep el Premi GAC 2022 al Mitjà de comunicació Moment de l'acte de rebre el premi

Sis galeries d’art han recollit premis avui. La Galeria Joan Gaspar, escenificat en la figura del qui va ser la seva ànima mater, Joan Gaspar i Farreras (Barcelona, 1941 – 2020), ha rebut el Premi Honorífic – Fundació Banc Sabadell a la trajectòria. La Galeria Esther Montoriol ha estat distingida amb el Premi a la Millor programació, per la seva constant vocació de risc en el seu programa d’exposicions, que s’endinsa en el que és desconegut i dona suport a nous valors.

La Millor exposició històrica en galeria ha estat per la Sala Parés, per Univers Calsina, una exposició a cura de Sergio Fuentes Milà que va aplegar un conjunt rellevant de pintures de Ramon Calsina en el 120è aniversari del seu naixement, procedents de col·leccions privades.

La Galeria Mayoral ha rebut el Premi a l’artista consolidat per la millor exposició en galeria, escenificat en Mari Chordà, per la seva exposició Una artista feminista pionera, que va explorar l’expressió visual de la sexualitat femenina i l’experiència de la maternitat en la seva obra des dels anys seixanta. També ha estat premiada la Galeria Carles Taché, amb el Premi a l’artista de mitja carrera per la millor exposició en galeria, per l’exposició Over Easy, de Guillermo Pfaff, que va mostrar la creativitat renovadora des de la resistència, escampant sobre les teles elements que defineixen la seva finalitat per crear un simple objecte pictòric.

La Galeria Àngels Barcelona ha estat distingida amb el Premi DKV a l’artista emergent per la millor exposició en galeria, que ha caigut en Claudia Pagès, per Dis- des- duress. tris-tras, giro, fallo.

La Col·lecció Censored, de Tatxo Benet, ha rebut el Premi al col·leccionisme, pel seu suport als artistes i a les galeries d’art amb la creació el 2018 de la col·lecció que dona visibilitat a obres d’art contemporani que han patit la censura. El Premi al comissariat va estat per a Pepe Ribas, per l’exposició Underground i contracultura a la Catalunya dels 70, al Palau Robert, una reivindicació de la creativitat des del final del Franquisme i els primers anys de la Transició sota l’influx del Maig del 68 i el moviment estudiantil a Califòrnia.

Per la seva part, la crítica Conxita Oliver, ha guanyat el Premi a la Crítica, per la seva dedicació, a través de la crítica d’art en diferents mitjans, a explicar la contribució de les galeries d’art al panorama de la creació contemporània.

A més de la Galeria Joan Gaspar, el fotògraf Manel Esclusa ha obtingut el Premi Honorífic - Fundació Banc Sabadell a l'artista per la seva trajectòria, que il·lustra una de les figures més reconegudes d ela fotografia contemporània a Catalunya.

bonart rep el Premi GAC 2022 al Mitjà de comunicació D'esquerra a Dreta: Anna Maria Camps, Ricard Planas Camps, Carlota Ramoneda i Beatriz G. Moreno

inclassificablesBanner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal