banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

Seleccionades les sis residències de recerca en mediació cultural del Reina Sofia

Seleccionades les sis residències de recerca en mediació cultural del Reina Sofia
bonart madrid - 22/04/22

La plataforma MAR, constituïda pel Museu Reina Sofia, la Fundació Daniel i Nina Carasso i l'associació cultural parlar-ne, han conclòs el procés selectiu dels projectes per a la realització de sis residències de mediació a Planta Alta, entre un total de gairebé tres-centes sol·licituds presentades per optar a una. Aquesta ha estat la primera convocatòria pública d‟aquest programa, que a partir d‟ara es realitzarà anualment.

La iniciativa de MAR té per objectiu generar accions de canvi rellevants a les institucions culturals contemporànies a través de propostes de mediació artística cultural com a eix vertebrador d'aquestes transformacions. Aquest conjunt de residències pretén estimular i consolidar la investigació sobre pedagogies crítiques, mediació experimental i institucionalitat alternativa, així com articular de manera col·lectiva un fòrum o comunitat amb cabuda per a diferents propostes en aquest camp.

L'acompanyament del programa de residències, anomenat “notar”, anirà a càrrec de Planta Alta, on s'allotjaran els residents al seu pas per Madrid. Aquest espai aposta per la nova institucionalitat, l'art i l'educació, les cures i l'ecologia com els seus eixos principals, doncs és un context idoni per impulsar la tasca de les residències. Per part seva, l'equip del Reina Sofia assessorarà els residents i els oferirà accés als recursos del Museu, espais de treball i programació complementària.

Els sis programes a desenvolupar han estat: Dragones x el reina, a càrrec de Dolores Galindo Fontán y Rocío Gómez (Dragonas de Lavapiés), Contubernio para una filosofía útil en las aulas, de ​​​​Marta Álvarez Guillén y AnaNan; Concejo abierto: aprendizajes del comunal para habitar el provenir de Silvia Teixeira; Modo de no-hablar. Palabra e infancia en poéticas experimentales de España y Latinoamérica de Rodrigo Vera Cubas; Intersticios de La Parceria + Conciencia Afro y Proyecto Seleccionado de Renata Cervetto.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px