Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"El bosc del Prado" de Maider López: noves maneres de mirar i relacionar-nos

\
bonart madrid - 22/04/22

El bosc del Prado de Maider López posa en relació el Reial Jardí Botànic amb arbres que apareixen representats en quadres exposats al seu veí Museu del Prado. Aquesta relectura de la col·lecció del museu posa en relació passat, present i futur, proposant noves maneres de mirar i relacionar-nos amb el nostre entorn. Aquesta acció i instal·lació té com a comissaris Iñaki Martínez Antelo i Alicia Ventura i està produïda per MadBlue Summit i DKV per al Real Jardí Botánico.

El projecte de Maider López per al Reial Jardí Botànic parteix de la col·lecció del Museu del Prado i crea el Bosc del Prado a partir de “treure” els arbres dels quadres a l'exterior del museu. Després de realitzar un estudi dels arbres que apareixen representats als quadres del museu limítrof al jardí, realitza una selecció de 41 d'arbres de 8 espècies que es mostren en 4 en localitzacions diferents del jardí.

Després del període d'exposició els arbres seran trasplantats en un terreny públic d'Alalpardo, conformant allò que en uns anys serà “El bosque del Prado”. Dins de 20 anys, aquests petits arbres hauran crescut, llavors tindran l'aspecte que mostren als quadres.

El projecte va més enllà dels seus límits temporals creant un espai natural per al futur, El bosque del Prado, que haurà significat la translació de les espècies representades a les obres del museu cap a l'espai exterior de la ciutat, convertits novament en natura. Un joc de realitat i representació que posa en relació passat, present i futur, mitjançant un recorregut per la història de l'art i la representació de la natura.

Dels 1243 quadres de la col·lecció exposats al Museu el Prado al gener de 2022, en 372 apareixen arbres representats. El 30% dels quadres exposats tenen arbres.

300x300thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90