Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Exposicions

Dennis Hollingsworth a la Galeria Miguel Marcos

Dennis Hollingsworth a la Galeria Miguel Marcos
bonart barcelona - 02/06/16
Pintades durant l’estiu del 2015, la galeria Miguel Marcosde Barcelona exhibeix del 9 de juny al 29 de juliol les obres que Dennis Hollingsworth va realitzar a Tossa de Mar.

L’obra de Dennis Hollingsworth (Los Angeles, 1956) es caracteritza per la inusual ocupació de l’oli com a baix relleu, els seus vius però lacònics colors bàsics i la utilització de la tècnica alla prima.

En la dècada dels noranta, la seva obra ingressa al MOCA, Museum of Contemporary Art (Los Angeles, EUA), considerat el museu més prestigiós de la ciutat. Va exposar per primera vegada l’any 2006 a la galeria Miguel Marcos amb l’exposició Constel·lacions. En l’actualitat, després de l’èxit de les seves exposicions a la galeria Miguel Marcos, una de les seves obres ha passat a formar part de la col·lecció del Pérez Art Museum of Miami (Miami, EUA).

Tot i la seva pertinença estilística als nous expressionistes de la costa oest nord-americana, Hollingsworth continua avançant en la seva exploració plàstica.

Fins aquest moment, l’ús d’una tècnica sense correccions ni veladures havia estat un dels elements definitoris de la seva pintura i també del tarannà de la seva persona, que es revela precisa, intel·ligent, decidida, fresca, gestual, expressiva, potent i intensa.

Després de vint anys d’intens i acurat treball, Hollingsworth afirma que aquest temps ha estat un procés de descobriment. “Les pintures sorgien de la tela en blanc com si d’un conjur es tractés. La meva praxi havia sofert un canvi radical l’any 2014 amb la inscripció d’una imatge abans de començar a pintar. Si el primer enfocament podia ser considerat transcendent, amb l’arribada de la imatge se suggereix la immanència. Amb la inclusió d’aquest nou principi vaig trobar el tipus de pintura que sempre he buscat.”

A la imatge, detall de Inverted and nested, 2015.
inclassificables180x180CAT

Et poden
Interessar
...