FCC-Segell-banner4
Un amor atrapat en un quadre, història guanyadora del “Ploma 4 Gats”

Notícies

Un amor atrapat en un quadre, història guanyadora del “Ploma 4 Gats”

bonart barcelona - 02/06/16
Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2Baner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356
Un relat sobre una parella d’enamorats que viuen atrapats en un quadre és la història guanyadora del Concurs de Relats Curts Ploma 4 Gats, que enguany celebra la seva segona edició superant amb escreix les xifres obtingudes en la primera edició. El Ploma 4 Gats premia els millors relats curts escrites per persones entre 18 i 30 anys.

L’obra guanyadora, firmada pel jove estudiant de periodisme Pol Beckmann, ha obtingut la màxima puntuació entre els 77 relats participants. En segona posició ha finalitzat Laia Barbarà, amb La seva feina és buscar feina; Lídia Artigas, amb Pierdo los papeles; Galdric Planas, per Origen del Cow-boy; i Alba Dalmau, amb Crepúscles Calidoscòpics.

La cerimònia d’entrega dels premis ha comptat amb la presència de les empreses col·laboradores del certamen, així com representants de l’Ajuntament de Barcelona.

Entre els 77 relats rebuts, 50 el firmen noies i 27 nois. 57 dels relats estan escrits en català i 20 en castellà. Dels 77 autors, 36 els firmen estudiants, mentre que els 41 restants estan escrits per joves que han començat la seva vida laboral.

L’edició de 2016 ha comptat amb un jurat format per, entre altres, Jordi Muñoz, director de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès; l’escriptora Mercedes Abad; Catalina Mir, guanyadora de la primera edició del concurs Ploma 4 Gats, i Sílvia i Òscar Ferré, gerents del Grup Ferré, propietaris del 4 Gats.

Per enguany el certamen ha comptat amb més premis que en l’edició anterior. El guanyador del certamen obtindrà un curs de 20 hores a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu barcelonès. El segon, un sopar per 4 persones al 4 Gats. Els altres premis inclouen un lot de vins i caves Ferré i Catasús i visites guiades al Museu del Modernisme, i Museu Picasso de Barcelona, i un lot de llibres.

La participació en la vida cultural barcelonina de 4 Gats ja ve de llarg. Aquest restaurant, que va pujar la persiana per primera vegada al 1897, va romandre obert només sis anys (fins 1903) però va ser temps suficient per convertir-se en un cau intel·lectual i bohemi durant aquella època. Acollia totes les disciplines artístiques: literatura, poesia, arquitectura, música i pintura. Algunes de les personalitats que van formar part d’aquest panorama van ser: Santiago Rusiñol, Pablo Picasso, Ramon Casas, Miguel Utrillo o Enric Granados.

Et poden
Interessar
...

817x68