FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Gosadies" de Maya Pixelskaya a l'espai Extensión AVAM

bonart madrid - 02/06/16
Baner_Esteva_Bonart_360x356Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
L'espai Extensión AVAM de Matadero Madrid acull les darreres obres de Maya Pixelskaya (Madrid, 1985).

La mostra, que s'inaugura el 21 de juny a les 16h sota el suggerent títol de Gosadies, ens ofereix un recorregut a dos colors (blau i vermell, mort i ... vida?) Per diverses escenes en les que la carn desapareix per mostrar l'interior dels seus personatges, un interior ossi, el que tots tenim, en el qual tots vam somriure.

Així, durant la nostra visita podem trobar des de reinterpretacions d'obres icòniques com el Napoleó Creuant els Alps de Jacques Louis David, on el conqueridor es torna una mena de genet de l'apocalipsi sobre la seva esquelètic corcel, fins autoretrats de l'artista mateixa estenent un braç ossut per treure 1 selfiecon seus amics (també somrients calaveres), passant per retrats de dones cèlebres com Jane Seymour o la ballarina Anna Pavlova, on la bellesa del rostre femení cedeix el seu protagonisme al material ossi que el sosté.

A més d'aquests detalladíssims dibuixos a llapis, l'exposició ens permet contemplar bisturís i altre material quirúrgic emprat per l'artista com afilat llenç on plasmar el nucli dur del tendre cos on s'hiende el full el cirurgià. En paraules de la pròpia Maya, "Gosadies va néixer de problemes de salut. De sales d'espera, de no tenir ganes de res i, de sobte, veure el meu somriure radiant en una radiografia. ¿De què rius? Està somrient tot el món?".

Et poden
Interessar
...

817x68