FCC-Segell-banner4
El projecte “Blind.Wiki” d’Antoni Abad a la Biennal de Berlín

Notícies

El projecte “Blind.Wiki” d’Antoni Abad a la Biennal de Berlín

bonart berlín - 02/06/16
Impremta Pages - banner-180x178Banner-Anastasia-180x180px_v1-cat
En el marc de la Biennal d’Art Contemporani de Berlín, que se celebrarà a la capital alemanya del 4 de juny al 18 de setembre, l’artista Antoni Abad presentarà demà divendres el projecte Blind.Wiki, una aplicació per a mòbils que pretén crear un mapa sonor de la ciutat de Berlín a partir de la col·laboració de persones amb visibilitat reduïda. Consolidat com un dels esdeveniments culturals més importants actualment a Europa, la Biennal de Berlín convidarà 120 artistes perquè desenvolupin les seves idees, d’entre les quals també sobresurt la del pianista i compositor Carles Santos. Daniel Steegmann Mangrané i Chus Martínez han col·laborat també en el marc conceptual de la Biennal, en la secció Fear of Content, amb la redacció de textos teòrics sobre el context artístic actual.

Impulsat per l’artista multimèdia Antoni Abad (Lleida, 1956), el projecte Blind.Wiki és una plataforma col·laborativa que convida les persones amb problemes de visió a compartir les experiències que tenen en el seu dia a dia per la ciutat. L’aplicació, disponible gratuïtament, permet enregistrar sons des de qualsevol lloc i enviar-los a la plataforma perquè siguin accessibles per la resta d’usuaris. D’aquesta manera, es va construint un gran sistema d’informació sobre les dificultats i barreres amb què es poden trobar les persones amb visibilitat reduïda, creant un repositori de les seves experiències, opinions i històries: una cartografia creativa i col·laborativa d’allò que no es veu.

Blind.Wiki es presentarà divendres 3 de juny a les 16.00 h al KW Institut for Contemporary Art com a projecte seleccionat per formar part del programa oficial de la Biennal. El mateix Antoni Abad l’explicarà acompanyat del coordinador de Blind.Wiki a Berlín, Dirk Sorge, i de la performer Anna Berndston. Després de la presentació, els assistents participaran en una visita guiada per els participants i voluntaris del projecte -tots ells persones amb visibilitat reduïda- amb l’objectiu de mostrar com és per ells la ciutat de Berlín.

A banda del projecte d’Antoni Abad, la Biennal de Berlín també comptarà amb la intervenció de l’artista i compositor Carles Santos (Vinaròs, 1940). Santos ha creat una peça musical per l’àlbum Anthem, que serà la banda sonora de la 9. Berlin Biennale. L'àlbum es composa de diferents peces fruit de la col·laboració de músics d’arreu del món amb artistes que formen part del programa oficial de la Berlin Biennale. Carles Santos farà una col·laboració amb l’artista Amalia Ulman. A més, Daniel Steegmann Mangrané ha concebut també la performance Sonic Cripsis, que es presentarà per primera vegada el dia 4 de juny a les 18 hores, a The Feuerle Collection.

Des de la seva primera edició, l’any 1998, la Biennal de Berlín és sens dubte un dels esdeveniments d’art contemporani més importants a escala europea. La seva novena edició reunirà 120 artistes, la majoria dels quals produiran projectes i noves obres per a l’exposició. El comissariat d’aquesta edició és DIS, col·lectiu d’artistes resident a Nova York i format per Lauren Boyle, Salomon Chase, David Toro i el català Marco Roso.

L’Institut Ramon Llull col·labora amb la Berlin Biennale per a la producció dels projectes catalans que es presenten enguany. La Berlin Biennale estarà oberta al públic del 4 de juny al 18 de setembre i es desenvoluparà en diferents equipaments de la ciutat de Berlín, com l’Akademie der Künste, l’ESMT European School of Management and Technology, o el KW Institut for Contemporary Art.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88