FCC-Segell-banner4
La nova generació d\'artistes contemporanis es troba a La Fundació Botín

Exposicions

La nova generació d'artistes contemporanis es troba a La Fundació Botín

bonart santander - 10/01/19
BONART-180x180-Cervellsmossos-300x300
La Fundació Botín, carrer Pedrueca 1 de Santander, presenta l'edició XXV d'Itineraris, una visió privilegiada del panorama artístic de la nova generació d'artistes contemporanis. Aquesta nova cita, que romandrà oberta al públic del 15 de febrer al 12 de maig de 2019 a la Sala 1 del Centre Botín, presenta l'actualitat de les arts a través de l'obra de Nora Aurrekoetxea, Fernando García, Cristina Garrido, Fermín Jiménez Landa, Rosell Meseguer, Shirin Sabahi, Blanca Ulloa i Celia-Yunior & Henry Eric Hernández.

El 1993 la Fundació Botín inicia el seu programa d'Arts Plàstiques, nascut per donar suport i ajudar els joves artistes a crear i donar a conèixer els seus més ambiciosos projectes, aquells en què es fusionen la investigació i la producció, al mateix temps que se'ls dóna l'oportunitat de completar i aprofundir en la seva formació. Un any després, i com a lògica conseqüència d'aquest suport, la Fundació va promoure el naixement d'Itineraris, un cicle expositiu que compleix ja un quart de segle i l'objectiu és donar a conèixer els treballs creats pels artistes durant el període de la seva beca.

Any rere any, aquesta exposició és una plataforma única perquè els joves creadors presentin la seva obra al món en un context institucional, així com un esplèndid aparador en el qual el públic té l'oportunitat de conèixer i prendre contacte amb el més nou de la creació contemporània. Uns treballs, realitzats en disciplines i localitzacions molt variades, que queden més recollits en un catàleg editat per la Fundació Botín.

"En 2019 la Fundació Botín hi haurà exposat ia l'obra de 200 joves artistes, procedents principalment de la Península Ibèrica i Amèrica Llatina, però també del Medi i Llunyà Orient i d'Amèrica del Nord. La majoria d'ells són presents a la col·lecció de la Fundació Botín gràcies a la generosa donació d'obres exposades en Itineraris o adquisicions posteriors dutes a terme per aquesta institució per reforçar els seus fons ", explica el comissari de l'exposició i director artístic del Centre Botín , Benjamin Weil.

Aquesta important cita expositiva reuneix l'obra dels artistes que van ser seleccionats en la XXV Convocatòria de Beques d'Arts Plàstiques de la Fundació Botín, una selecció que va ser realitzada entre un total de 531 sol·licituds de 35 països per un jurat multidisciplinari compost per Ferran Barenblit, Suzanne Cotter, Sandra Gamarra i Juan Ugalde.

Com és habitual, els creadors- que en aquesta ocasió procedeixen d'Espanya, Cuba i Iran- aprofiten l'oportunitat per desplegar nous projectes i impulsar altres ja en marxa, estimulant així la nostra reflexió i oferint, any rere any, la més completa visió de les tendències artístiques més recents.

Per Benjamin Weil, cada nova edició d'Itineraris "permet descobrir sinergies pel que fa a les preocupacions, però també als principis operatius dels artistes reunits. Compartir l'espai de la mostra fomenta un diàleg entre els diferents projectes, posant en relleu la proximitat d'algunes preocupacions comunes i construint així una bona perspectiva de les tendències més recents de la creació contemporània ".

A la imatge, obra que es pot veure a la mostra "Itineraris".

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner