FCC-Segell-banner4
Madrid ret homenatge a la figura d\'Eduard Arroyo

Exposicions

Madrid ret homenatge a la figura d'Eduard Arroyo

bonart madrid - 11/01/19
Baner_Esteva_Bonart_360x356BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
Eduardo Arroyo. El Vaixell Fantasma reuneix 38 obres entre escultura i pintura produïdes per l'artista des de l'any 2000. El títol de la mostra coincideix amb el del nom de l'últim quadre pintat per Arroyo, una gran composició en forma de fantasia literària inspirada en l'òpera de Wagner. El recorregut es completa amb l'audiovisual Arroyo. Exposició Individual, en què l'artista ofereix un apassionant monòleg de 24 hores de durada. Juntament amb l'exposició s'ha editat un llibre que recull totes les obres de la mostra i dos textos de la comissària, Fabienne Vaig donar Rocco, i de l'escriptor Julio Llamazares. L'exposició podrà visitar del 12 de gener al 17 de març al Pavelló Villanueva del Real Jardí Botànic.

El passat 14 d'octubre moria a Madrid Eduardo Arroyo, un dels artistes més complets i destacats de la història de l'art contemporani espanyol.

El madrileny es trobava immers, als seus 81 anys, en la preparació de la qual acabaria per convertir-se en la seva exposició pòstuma, Eduardo Arroyo. El Vaixell Fantasma, un homenatge a l'univers creatiu de l'autor que reuneix 38 obres, entre escultura i pintura, creades per Rierol des de l'any 2000.

L'exposició, coproduïda al costat de la Fundació Aeroports Espanyols i Navegació Aèria i comissariada per Fabienne Di Rocco, posa el punt final a una trilogia expositiva que va començar el 2017 a la Fundació Maeght de Saint-Paul-de-Vence (França) i va continuar en 2018 al Museu de Belles Arts de Bilbao.

Les obres que es reuneixen en aquesta mostra corresponen a un període fecund i de gran vitalitat en la biografia d'un artista que sempre va estar al peu del canó -en els últims anys, més que mai-, demostrant la seva constant creativitat i realitzant algunes de les seves obres més significatives.

El títol de l'exposició prové de l'últim quadre pintat per Eduardo Arroyo el juliol de 2018 al seu taller de Roures de Laciana (Lleó). Com assenyala la comissària de la mostra, "a partir de la famosa llegenda del mariner maleït recreada en la música de Richard Wagner, Arroyo inventa una gran composició en forma de fantasia literària on el groc i els colors primaris competeixen amb la màscara negra del personatge de Fantômas, que juga com en un jeroglífic contra altres fantasmes presents a l'exposició".

Juntament amb l'al·legoria wagneriana, l'obra d'Arroyo està plena de referències literàries, tenyides de color i d'altes dosis d'ironia. Dorian Gray, Moby Dick i el seu pols amb el capità Ahab, Don Juan Tenorio, Falstaff, Madame Butterfly o Doña Inés apareixen recollits en les obres de Rierol que componen aquesta mostra, que també referència, de nou des de l'humor, a Unamuno o La guerra dels mons.

L'exposició es completa amb la projecció de la pel·lícula Arroyo. Exposició individual, produïda el 2011, en què l'artista realitza un extens i apassionant monòleg de 24 hores de durada.

A més, acompanyant a la mostra s'ha editat el llibre Eduardo Arroyo. El Vaixell Fantasma, amb 41 imatges i dos textos de la comissària, Fabienne Vaig donar Rocco, i de l'escriptor Julio Llamazares.

A la imatge, El vaixell fantasma © Eduardo Arroyo, A + V Agència de Creadors Visuals, 2018/2019.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner