Expo Josep Coll 2022 baner
Oliver Ressler, entre l\'art i la política a Àngels Barcelona

Exposicions

Oliver Ressler, entre l'art i la política a Àngels Barcelona

bonart barcelona - 10/01/19
La-Galeria-201602-recursBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
Àngels Barcelona presenta la mostra individual d'Oliver Ressler A Rising Tide Sinks Ships. La inauguració tindrà lloc el 16 de gener a les 19.00h.

Oliver Ressler (Knittelfeld, 1970) va estar present en la passada edició de documenta14 (2017) i aquest mateix any va participar en Transeuropa al festival transnacional artístic, cultural i polític organitzat per European Alternatives des de 2007, que va tenir lloc a Madrid.

Com esmenta el comissari italià Marco Scotini "Ressler pertany a una generació d'artistes que operen a la" zona grisa" que existeix entre l'art i la política, desenvolupant projectes sobre una varietat de temes socials. Però el que sobretot, el que distingeix l'obra de Ressler en comparació amb altres artistes, i el que l'ha portat a la seva projecció internacional, és el paper d'activista polític que assumeix a través dels seus documentals i consultes socials, a través de la producció de consignes i difusió de campanyes que serveixen a molts i diversos tipus d'agitació política i conflicte social, i, finalment, a través de conferències, publicacions, campanyes de contra-informació i exposicions en què es reuneixen els resultats de les seves investigacions".

Amb A Rising Tide Sinks Ships Oliver Ressler centra la seva investigació en els moviments socials sorgits per combatre el canvi climàtic d'una era, la nostra, que s'ha arribat a conèixer com "el Antropocè", o el que alguns han proposat utilitzar el terme "Capitalocé ", per descriure aquesta era de devastació ecològica i creixent desigualtat, reflectint la lògica del capitalisme de creixement sense fi i l'acumulació de riquesa en tan sols uns pocs.

A més l'artista ha comissariat un programa de projeccions d'obres d'artistes com ara Ursula Biemann, Uriel Orlow, Julia Lazarus i Angela Anderson i Angela Melitopoulos que tindrà lloc a la sala Minicinema de la galeria al llarg de l'exposició.

A la imatge, "A Rising Tide Sinks Ships" d'Oliver Ressler.

Et poden
Interessar
...

817x68