FCC-Segell-banner4
L\'IVAM acaba el 2018 fent un balanç positiu

Exposicions

L'IVAM acaba el 2018 fent un balanç positiu

bonart valència - 10/01/19
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014La-Galeria-201602-recurs
L'IVAM Institut Valencià d'Art Modern, carrer de Guillem de Castro 118 de València, acaba l'any fent un balanç positiu.

L’any 2018 ha estat marcat per una sèrie d’exposicions d’artistes fonamentals en la Història de l’Art com ara: Joan Miró, Alexsandr Rodchenko o Annette Messager, la primera dona que rep el premi Julio González des que va ser creat fa 18 anys.

En l’any que ha conclòs, el museu valencià ha incidit en les exposicions signades en femení como ara: A Contratemps. Mig segle d’artistes valencianes. 1929-1979; Hasta Cota de Afección per Patricia Gómez i M. Jesús González; El Pes de les Cendres per Anna Malagrida; la recuperació de la figura de la cèlebre escultora valenciana dels anys 80 i 90 Ángeles Marco; o amb la instal·lació ubicada a l’esplanada del museu els mesos d’estiu, Aquesta Cosa Rosa, signada per Langarita & Navarro i Jeroni Haggerman, en la qual l’arquitecta Maria Langarita va tenir especial rellevància.

Dins la línia museogràfica del centre, emmarcada en l’àmbit geogràfic de la mar Mediterrània, l’IVAM ha fet un gran esforç per posar a l’abast del públic l’exposició col·lectiva titulada Habitar el Mediterrani en què han col·laborat entitats com el museu Louvre de París, el Centre Pompidou, la Fondation le Corbusier, el Museu Arqueològic Nacional o la Fundació Sabadell, entre d’altres centres d’art i col·leccions privades de primer nivell.

L’Institut Valencià insisteix en el seu convenciment per impulsar la línia expositiva de IVAM Produeix en la qual diferents creadors desenvolupen projectes específics per al museu. Amb aquesta finalitat s’ha comptat amb els artistes: Pepe Miralles, Juan Hidalgo, Txomin Badiola, Langarita & Navarro i Jerónimo Hagerman, Patricia Gómez i Mo Jesús González o Anna Malagrida. Les seues propostes, plantejades per tal d’eixir més enllà dels límits del museu, han aportat investigació, debat, reflexió, frescor i innovació a l’espai valencià d’art.

En total, el 2018 el museu ha organitzat 20 exposicions i mostres, sent la itinerància d’Eusebio Sempere, organitzada conjuntament amb el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, la que va servir per inaugurar la nova seu de l’IVAM a Alcoi el passat mes de novembre.
En total, en 2018 el museo ha organizado 20 exposiciones y muestras, siendo la itinerancia
de Eusebio Sempere, organizada conjuntamente con el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, la que sirvió para inaugurar la nueva sede del IVAM en Alcoi el pasado mes de noviembre.

A més, la col·lecció del museu ha viatjat a molt diferents centres de tot Espanya dins de la línia IVAM Viatja. Les més significatives han estat les exposicions realitzades en els Caixafòrum de Saragossa, Sevilla i Palma; la de la Fundació Vila Casas de Barcelona, les realitzades a la Diputació de Saragossa o la produïda en col·laboració amb el Museu de Belles Arts de València.

La compra d’obra nova per enriquir la col·lecció de l’IVAM ha estat un altre dels punts forts de 2018. Any en el qual s’han invertit 700.000 € en peces de 18 artistes, 10 dones i 8 homes, com ara: Valie Export, Esther Ferrer, Mona Hatoum, Juan Hidalgo, Michel Jornhac, Annette Messager, Ángela García, José María Gorrís, Federico Guzmán, Carmen Navarrete, Ángeles Marco, Jesús Martínez Oliva, Isabel Oliver, Humberto Rivas, Amparo Segarra o Darío Villalba. La inversió de 700.000 euros en compra d’obres d’art confirma la voluntat del museu per ampliar i consolidar la seva extensa col·lecció.

L’IVAM amb un renovat Consell Rector i Comitè Assessor ha iniciat els tràmits per a l’adquisició de les 400 obres i milers de peces documentals que conformen el Fons Josep Renau en 2019. Un fons d’una gran importància històrica i artística que està dipositat a l’IVAM des de finals dels anys vuitanta. Quan es realitze la compra, l’IVAM serà el museu que tindrà la col·lecció més rica d’un artista valencià de renom internacional, alhora que aportarà notable valor a la seua col·lecció.

Les activitats culturals de l’IVAM es consoliden com un dels eixos dinamitzadors de la programació. De la mateixa manera, la tasca educativa del museu amb xiquets/es, joves i adults ha adquirit una importància fonamental.

L’IVAM de València ha rebut en 2018 un total de 170.730 visitants, un 26 % més que el 2017, el que representa 100.000 visitants més que fa quatre anys i un creixement d’un 136% des de 2014, quan va entrar l’actual direcció. Al programa IVAM Viatja, les exposicions de la col·lecció del museu han passat per diverses ciutats espanyoles i han estat visitades per mès de 160.000 persones.

Les xarxes socials del museu integren una comunitat activa de més de 75.500 persones davant de les 47.000 de 2016 o les 61.000 de 2017. Una dada que representa un increment del 17% respecte a 2017. La pàgina de Facebook compta amb més de 45.000 fans , enfront dels 38.600 de 2017. l’IVAM a Twitter frega els 15.000 seguidors, enfront dels 13.700 de l’any anterior i en Instagram amb més de 15.500 seguidors, enfront dels 8.900 de 2017.

Unes xifres que confirmen que es tracta d’una comunitat activa que interactua amb el museu, tant quan es tracta d’informació sobre el programa expositiu, les activitats, o la difusió per al coneixement d’artistes i esdeveniments destacats, generant més de 100.000 interaccions per part dels seguidors a 2018.

A la imatge, mostra dedicada a Joan Miró.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura