BannerFCC_Bonart
La galeria Espai Cavallers inaugura l\'exposició col.lectiva #universfemení

Exposicions

La galeria Espai Cavallers inaugura l'exposició col.lectiva #universfemení

Banner_180x180BONART-180x180-SADE


La galeria Espai Cavallers inaugura l'exposició col.lectiva d'artistes dones amb el títol  #universfemení. A la mostra hi serà present obres de Sònia Alins, Tatiana Blanqué, Lita Cabellut, Marta Fàbregas, Aurembiaix Sabaté, Carme Magem, Lídia Masllorens, Monti Mateu i Magdalena Morey. L'exposició es podrà veure fins al 10 d'abril.
La galeria ha preparat el següent manifest que reproduïm a continuació:

Cada vegada més estem assistint a la incorporació definitiva de les dones al món del treball en tota la seva amplitud, i també la inversió dels percentatges de gènere a les universitats, on les dones han passat a ser majoria com a estudiants, doctores i docents, també en les disciplines artístiques. Malgrat això, s’ha constatat que en l’àmbit de la creació la visibilitat de la dona és encara francament minoritària. Cal preguntar-se en quina mesura la representació d’homes i dones creadores respon avui a la realitat que es viu al carrer, fruit del progrés de segles. Tenim la certesa que un sistema de l’art, a l’igual que un sistema cultural, només és saludable si és plural i que la diversitat artística és l’únic camí per aconseguir un sistema de l’art plural.

Tampoc podem oblidar que, ara mateix, el món de l’art (i el de la cultura en general) està immers en un procés d’obligada transformació que l’empeny cap a nous mecanismes de participació i noves relacions amb els ciutadans i les ciutadanes. Ens reconeixem en l’art que fem i mostrem, ens sentim còmodes en l’ecosistema cultural que ens envolta?

La galeria Espai Cavallers, aprofitant el context del dia Internacional de la Dona Treballadora, pretén potenciar amb aquesta exposició el talent i la producció artística de dones artistes i creadores. Amb aquest objectiu, la Galeria us presenta una exposició amb l'obra d'artistes ja molt representatives i reconegudes en el panorama artístic actual de l’art contemporani.

Així mateix al llarg de l'exposició s'organitzarà una activitat sensorial relacionada amb l'olor i l'art. Olorar la pintura, veure les olors. en una iniciativa que busca demostrar com tots els camins de la sensibilitat condueixen, sovint, als mateixos llocs, com les fronteres les posem nosaltres, però no la natura. Quina olor suggereix una pintura? Química, art i pedagogia' mostra una manera insòlita i original de mirar l’art a través de l’olor.

Per motius d'aforament limitat es faran dues inauguracións, a les les 7 i a les 8 de la tarda. La inauguració comptarà amb l'assistència d'algunes de les artistes participants. Per assistir-hi us demanem fer una inscripció prèvia a través de:galeria@espaicavallers.com o a través d'instagram @galeriaespaicavallers

Et poden
Interessar
...