40_MNACTEC_Banner-1280x150

Exposicions

Museu del Disseny Hub presenta 'Premis ADI 2024'

L'exposició "Premis ADI 2024" recull els productes seleccionats i premiats a l'edició actual d'aquests guardons, uns objectes que han estat dissenyats durant els darrers dos anys

Foto: Anna Mas
Museu del Disseny Hub presenta \'Premis ADI 2024\'

El Museu del Disseny Hub Barcelona presenta la nova exposició temporal Premis ADI 2024. Disseny industrial i cultura del disseny, una gran mostra que reuneix més de 150 productes dissenyats i comercialitzats en els darrers dos anys, per dissenyadors o empreses del país, tan en l'àmbit nacional com internacional. La mostra es pot visitar des del 31 de maig fins al 25 d'agost del 2024.

Aquesta exposició està organitzada per l'ADI-FAD (Associació de Disseny Industrial del Foment de les Arts i del Disseny) i recull un total de 164 productes i projectes seleccionats, d'entre els presentats als Premis ADI. Segons fonts del Museu "es tracta d'una exposició imprescindible per saber el que està passant avui en el sector del disseny industrial al nostre país, ja que recull productes comercialitzats d'àmbits tan diversos com disseny per a l'alimentació, dispositius digitals, disseny per al cos, complements i eines, equipament exterior, equipament interior, il·luminació, materials i elements constructius, mobilitat i packaging".

Museu del Disseny Hub presenta \'Premis ADI 2024\' Foto: Anna Mas

L'exposició dels Premis ADI també inclou dos guardons honorífics a empreses, entitats o persones que destaquen per la seva trajectòria continuada en la seva aposta per l'excel·lència en el disseny com són: el Delta Trajectòria, atorgat a l'empresa de motocicletes Montesa, i el Premi ADI Cultura Trajectòria, que en aquesta edició es lliurarà a la Fundació Mies van der Rohe. Per altra banda, l'exposició compta amb un nivell de lectura més filosòfic per a tots aquells que vulguin endinsar-se en alguns conceptes llargament debatuts en el món del pensament, referents de la nostra relació amb els objectes i amb el paper del disseny. A través de diversos textos, els espectadors podran descobrir nous conceptes a partir dels quals interpretar els objectes de l'exposició amb una perspectiva diferent.


Museu del Disseny Hub presenta \'Premis ADI 2024\' Foto: Anna Mas

Els Premiats

Cal recordar que els Premis ADI aglutinen tres reconeixements en diferents àmbits del disseny i que són: els Premis Delta per a professionals i empreses de disseny industrial, atorgats des de 1961, les Medalles ADI per a estudiants, que es concedeixen des de 1976, i els Premis ADI Cultura, iniciats el 2016 i enfocats a projectes que posen en valor la cultura del disseny. Cal dir que en la convocatòria d'enguany s'han seleccionat un total de 164 dels 350 inicialment presentats. El lliurament dels guardons tindrà lloc el 13 de juny del 2024, en una cerimònia al Disseny Hub Barcelona. L'exposició també recull la distinció dels premis Delta d'Or i Delta de Plata.

Enguany la junta ha premiat amb el Premi Delta Trajectòria a Montesa, empresa dedicada a la fabricació de motos des de fa més de set dècades, que s'ha convertit, gràcies a l'especialització i a la recerca de l'excel·lència, en una de les empreses més longeves del sector. També cal destacar la 5a edició dels Premis ADI Cultura que aquest any el Jurat ADI Cultura 2024 ha decidit concedir el Premi ADI Cultura Trajectòria a la Fundació Mies van der Rohe, per la seva persistent activitat cultural, impulsant el debat i la sensibilització sobre temes d'arquitectura, urbanisme, art i disseny.
 

Patrimonieja_Banner_180x180_CULTURALGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Banner_MaquinesdelTemps_970x250