BANNERS BONART_1280x150

Exposicions

'Col·leccionisme, gènesi de museus: El Castell de Peralada al Museu Casa de la Moneda

Les diferents sales conserven la museografia original projectada per Miguel Mateu, ocupant alhora alguns dels espais propis del Convent

\'Col·leccionisme, gènesi de museus: El Castell de Peralada al Museu Casa de la Moneda
bonart madrid - 08/05/24

El Museu Casa de la Moneda acull l'exposició Col·leccionisme, gènesi de museus: El Castell de Peralada inauguració la ual tindrà lloc el 9 de maig a les 19.30 h. Amb l'exposició Col·leccionisme, gènesi de museus: El Castell de Peralada ret homenatge al món del col·leccionisme que tant deu i que permanentment recolza i estimula amb les seves encunyacions commemoratives. Amb aquesta finalitat, i amb la col·laboració del Museu Castell Perelada, es presenta una cuidada selecció de les peces més representatives de les col·leccions del Castell.

El Castell va ser construït al segle XIV pels Comtes de Peralada, un dels llinatges més importants i longeus de la noblesa catalana. Forma part d'una gran propietat envoltada per un extens parc, que inclou un segon edifici adjacent, també del segle XIV, i que fou un convent de carmelites desamortitzat el 1835. Quan el 1923 Miguel Mateu (1898-1972) adquireix el Castell al Marquès de la Torre, hereu dels Comtes de Peralada, es troba amb una restauració mimada al detall i reacondiciona els espais, canviant-ne l'ús anterior i atenent les seves necessitats, entre elles l'exhibició de les col·leccions.

Avui dia la propietat continua pertanyent a la família Suqué-Mateu, néts del col·leccionista. Actualment és al Convent del Carme on s'ubiquen la major part de les col·leccions que es van obrir al públic el 1980.

L'exposició es podrà visitar fins al 30 de setembre del 2024.

Nial nou-180x178inclassificables

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px