banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

El Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

La 42a edició de la gran fira del sector consolida la xifra d'assistència de l'any anterior

El Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants
bonart barcelona - 06/05/24

Més de 110.000 persones han visitat el Comic Barcelona, que ha tancat aquest diumenge les portes de la 42a edició. La xifra és similar a la de les edicions anteriors però encara està per sota dels nivells del 2019, abans de la pandèmia de covid. La gran fira del sector del còmic ha aplegat més de 200 expositors, en una edició que ha combinat els "aficionats de sempre però també gent jove o famílies amb nens i nenes que estan a l'edat de començar a llegir". Segons l'organització, s'ha reafirmat el moment "d'optimisme" per l'oferta diversa de comics que arriben a "un gran ventall de públic". En relació amb l'any passat, s'ha registrat "un augment de vendes generalitzat".

"Hem tingut moltes famílies, més que mai, molta gent jove també. L'exposició d'Ibañez ha estat visitada per gent de totes les generacions, estem molt satisfets d'aquesta edició", ha dit la directora general de Ficomic, Meritxell Puig, que ha destacat l'auge de demanda del còmic infantil i juvenil als passadissos de la fira.

El saló, que s'ha celebrat durant tres dies a la Fira de Montjuïc, ha tingut com a grans destacats el desaparegut Francisco Ibáñez, pare de Mortadel·lo i filemó, i també a la saga 'Mad Max' que protagonitzen dues de les exposicions. 

Una altra de les novetats de la present edició és el nou espai 'Utopia', dedicat a la fantasia i la ciència-ficció amb editorials especialitzades en aquest gènere com Minotauro o Puck. En aquest sentit, 'Utopia' s'uneix a seccions consolidades com 'Comic Vision' i 'Comic Fantasy.

Pel que fa a les exposicions, també ha estat concorreguda la dedicada a Trini Tinturé, que va rebre el Gran Premi Comic Barcelona en l’anterior edició, també desapareguda recentment. El testimoni de Tinturé l'ha recollit Marika Vila, que en la cerimònia celebrada el passat divendres va recollir el Gran Premi Comic Barcelona de la 42ª edició.  

Una altra de les mostres que ha atret força públic, ha estat la de l’il·lustrador de Salamanca Tomás Hijo. Pel que fa als convidats, s'han vist cues per aconseguir firmes d'autors com Emma Ríos, Erik Kriek, Max Sarin, Lisa Lugrin, Gilbert (Beto) Hernández, Liberatore, Sana Takeda, Marjorie Liu, Pepe Larraz, Liniers, Mikael Ross, Martin Panchaud, Fernando Trueba, Javier Mariscal, entre d’altres.

Aquest diumenge també s'han entregat els guardons al millor 'cosplay', és a dir, la millor disfressa. Uns dels guanyadors han sigut dos cosins que han optat per vestir-se com els protagonistes de l'edició, Mortadel·lo i filemó, amb vestit, màscares i accessoris fets a mà durant un parell de mesos. "Era el saló del còmic d'Ibáñez. A l'octubre el vam perdre però per nosaltres és la nostra infantesa i li havíem de fer aquest homenatge", han explicat els guanyadors de la categoria del millor 'prop'.

L'any vinent el saló canviarà de mes i se celebrarà a l'abril en una edició que buscarà consolidar la xifra d'assistència. "Hem arribat un molt bon equilibri, d'estands, d'activitats i d'exposicions i l'any que ve seguirem el mateix camí", ha dit. 

Nial nou-180x178inclassificables

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px