Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Girona celebra la dotzena edició del Dia Internacional de l’Art

La Província de Girona s'omple d'art i cultura amb una variada agenda d'activitats i les II Jornades Territorials sobre Art, Salut i Benestar

Girona celebra la dotzena edició del Dia Internacional de l’Art
Mariona Salinas girona - 16/04/24

La dotzena edició del Dia Internacional de l'Art a Girona i les comarques veïnes va tenir lloc amb gran èxit durant el passat cap de setmana, coincidint amb la commemoració del naixement de Leonardo da Vinci. Les celebracions, repartides del 12 d'abril al 14 d'abril, han captivat tant a residents com a visitants de tot el territori oferint una àmplia varietat d'activitats on hi ha participat més d'una trentena d'entitats artístiques.

El punt d'inici va ser a Figueres el divendres, amb les Jornades Territorials dedicades a les pràctiques artístiques contemporànies, sota el lema "Resistència contínua: art, salut i benestar". Aquestes jornades van posar l'accent a la importància de l'art com a eina terapèutica, una iniciativa més rellevant que mai, després de l'impacte psicològic de la pandèmia de la covid-19.

Durant els tres dies, les activitats van incloure tallers, portes obertes a estudis d'artistes, visites guiades per galeries i exposicions temporals, així com projeccions de pel·lícules i documentals que expliquen la vida d'artistes influents i el seu impacte en la societat. En particular, les sessions sobre "Arts in Health" van destacar per la seva capacitat d'integrar disciplines artístiques en el sistema sanitari, oferint noves perspectives sobre el benestar emocional i físic a través de l'art. Personatges com Francesc Tosquelles i els estudis sobre comunitats autistes de Fernand Deligny van ser alguns dels temes tractats, il·lustrant com l'art pot ser essencial en processos terapèutics i en el desenvolupament d'estratègies de cura.

A més, es van presentar diversos projectes locals que impacten directament a comunitats vulnerables amb l'objectiu de reafirmar el compromís del sector artístic amb les cures socials més enllà dels beneficis culturals i estètics. La implicació de figures com Raquel Moron i associacions com La Volta i Lo Relacional, demostren la importància de l'art com a eina per a la cohesió comunitària.

El Dia Internacional de l'Art a Girona no només va oferir un espai per a la celebració de l'art, sinó que també va reafirmar el seu paper vital en la promoció de la salut i el benestar a través de la creativitat i la col·laboració comunitària. Amb aquesta exitosa edició, la província continua fortificant la seva posició com un centre clau d'innovació i art.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px