Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

El nou Morera Museu d’Art obre les portes

El Morera Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida obrirà les seves portes al públic el 13 d'abril en la rehabilitada antiga Audiència, en la rambla Ferran

El nou Morera Museu d’Art obre les portes
bonart lleida - 10/04/24

El nou Morera Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida ja ho té tot a punt per a obrir al públic el 13 d'abril en la nova seu definitiva després d'unes obres que s'han allargat 5 anys i han costat uns 5,8 milions d'euros. Després de més de 100 anys de nomadisme per llocs com l'antic convent del Roser o el Casino, el museu se situa finalment en un espai propi en l'antiga Audiència Provincial amb un edifici dedicat completament a les funcions que li corresponen com a pinacoteca.

 

El nou Morera Museu d’Art obre les portes

El nou Morera es distribueix en tres plantes dedicades als serveis tècnics i tres a exposició, que busquen la màxima connectivitat entre els diferents espais a través d'un pati interior diàfan. També hi ha una terrassa amb vista a la Seu Vella. La nova etapa arrenca amb una exposició que repassa aquest segle de canvis artístics i culturals. Aquest dimarts, el museu ha obert les portes al mitjans de comunicació.

El nou Morera Museu d’Art obre les portes

Encara que la inauguració oficial haurà d'esperar que passin els temps electorals, l'edifici rebrà ja als seus primers visitants a partir de les 12.00 h, en una jornada que s'allargarà fins a les 18.00 i que es repetirà també el diumenge 14. Des del mateix museu recomanen la reserva prèvia d'entrada (morera.paeria.cat) per a aquest primer cap de setmana perquè hi haurà control d'aforament i regulació de la circulació interior de persones per a assegurar una correcta visita per a tots. El museu ha previst el lliure accés a les instal·lacions durant un mes, fins al dimarts 14 de maig, quan passarà a cobrar una entrada de 5 euros, amb un ampli programa de descomptes per a diversos col·lectius, des de joves a majors.

El nou Morera Museu d’Art obre les portes

El Morera s'estrenarà amb l'exposició Arrels i horitzons. Més d’un segle d’art, que exhibirà una selecció de gairebé 450 obres d'art de les més de 5.000 de la col·lecció, en un recorregut cronològic des de finals del segle XIX i fins a l'actualitat, amb presència de creadors capitals del patrimoni artístic català com Jaume Morera, Xavier Gosé, Antoni Garcia Lamolla, Leandre Cristòfol, Enric Crous, Josep Iglésias del Marquet, Palmira Puig, Rosa Siré, Alba G. Corral, Alfons López, Albert Baiona o Antoni Abad.

canal-mnactec-180-180Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px