Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

'Re-visió' de Jordi Amagat a la Sala Dalmau

\'Re-visió\' de Jordi Amagat a la Sala Dalmau
bonart barcelona - 09/04/24

La Sala Dalmau presenta de l'11 d’abril al 20 de març 2024 l'exposició Re-visió de Jordi Amagat, una mostra retrospectiva que abasta el gruix de la carrera de l’artista, des de principis dels 90 fins a l’actualitat.  

En l'obra d’Amagat sempre han conviscut un món pròxim a l'abstracció i una personal obra figurativa. D'inicis dels 90 presentem diferents obres sobre paper que mostren el seu domini de la matèria, així com el seu interès pel color, que en aquests anys se centra en uns tons terra. Amb els anys, Amagat incorpora la figura humana, una presència rotunda, robusta, que sol presentar amb una delicadesa que li acosta a l'art decó.

A aquesta figura, s'uneixen paisatges onírics, sòlids, que amaguen rostres, històries, misteris… així com un ús més lliure del color, ampliant la paleta i aportant nous matisos cromàtics a les seves composicions. En les seves pintures més recents, el negre s'apodera de l'obra, però la seva combinació amb traços de potents vermells i grocs ens ofereix un resultat nou i vibrant.

Des dels seus inicis, l'artista gironí ha partit de les avantguardes històriques com el cubisme, el surrealisme, la pintura metafísica o l'art decó per a anar desenvolupant el seu particular univers en el qual s'amaguen paisatges, figures i, especialment, rostres. Al llarg de la seva carrera ha anat fent seves aquestes influències per a donar lloc a una personal figuració que ha anat despullant d'efectismes i elements innecessaris per a centrar-se en tot el que per a ell és essencial.

300x300Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90