Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Convocatòries

Convocatòria 'Aliances per a una democràcia cultural' de la la Fundació Daniel i Nina Carasso

Dirigida a projectes en què participin institucions culturals, administracions públiques, organitzacions i professionals especialitzats en l'àmbit de la mediació cultural/artística, així com organitzacions del tercer sector

Convocatòria \'Aliances per a una democràcia cultural\' de la la Fundació Daniel i Nina Carasso
bonart madrid - 04/04/24

La convocatòria 'Aliances per a una democràcia cultural' té com a objectiu permetre la democràcia cultural, la participació plena de la ciutadania a la vida cultural, a través de l'eina de la mediació exercida per una aliança de diversos agents culturals. La tercera edició d'aquesta convocatòria biennal, emmarcada dins de la línia de Mediació i Democràcia Cultural de l'eix Art Ciutadà de la Fundació Daniel i Nina Carasso, tindrà oberta la recepció de projectes fins al dia 16 de maig.

Aquesta aposta per revalorar el paper de la mediació cultural té el seu fonament a l'ODS 17 (Aliances), que pretén "fomentar i promoure la constitució d'aliances eficaces a les esferes pública, públic-privada i de la societat civil, aprofitant l'experiència i estratègies d'obtenció de recursos de les aliances". La línia d'actuació «Mediació i Democràcia cultural»,  té com a objectiu desdibuixar les fronteres habituals entre la societat i les administracions, entitats i institucions culturals, per contribuir a una democràcia cultural més gran. "Per a la Fundació Daniel i Nina Carasso és important imaginar altres mons on la societat tingui la possibilitat de desenvolupar sensibilitat i pensament crític. L'art té aquest potencial per impulsar la transformació social i creiem que la millor manera d'aconseguir-ho és teixint aliances sostenibles", afirma Lucía Casani, directora per a Espanya de la Fundació.

La convocatòria "Aliances per una democràcia cultural" està dirigida a iniciatives dutes a terme entre diversos dels agents següents: institucions culturals públiques o privades, organitzacions i professionals de l'àmbit de la mediació cultural/artística, administracions públiques i entitats del tercer sector. Els projectes que es presentin hi hauran de, a través de pràctiques transformadores de mediació cultural/artística, promoure una major democràcia cultural, generant vincles duradors per facilitar la participació plena de la ciutadania i tot això articulat al voltant d'un repte social concret. D'aquesta manera, es permetrà que les entitats facin un treball col·lectiu que garanteixi els drets culturals de tots els individus.

Més info 

banner-oro-180x180-geneSS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px