728x90

Certàmens

Art Madrid'24 celebra la seva dinovena edició

Art Madrid. Fira d'art contemporani celebra la seva 19a edició del 6 al 10 de març de 2024 a la Galeria de Cristall del Palau de Cibeles

Juan José Augusto Castro
Art Madrid\'24 celebra la seva dinovena edició
bonart madrid - 06/03/24

Del 6 al 10 de març de 2024, la Galeria de Cristall del Palau de Cibeles es convertirà en l'epicentre en el qual es donaran cita les tendències artístiques més innovadores i actuals del panorama nacional i internacional. Per a celebrar la seva 19a edició, Art Madrid presenta el seu Programa general de galeries i un renovat Programa paral·lel. Totes dues propostes estan dirigides a enriquir la presència d'un esdeveniment que ja ha superat la seva temporada satèl·lit i s'aferma en cada edició com a cita de referència en les agendes del públic general i especialitzat.

El Programa general d'Art Madrid’24 ho conformen 36 galeries nacionals i internacionals, acuradament seleccionades. Les propostes, signadas per l'experimentació i la pluralitat de discursos estètics, convertiran la Galeria de Cristall en una finestra oberta cap als corrents artístics més trencadors. Les galeries participants ofereixen l'oportunitat de veure la producció que han desenvolupat els seus artistes en aquest últim any; un temps que ha servit per a la recerca i l'assaig amb nous codis estètics. Durant els dies de la fira, el públic assistent podrà apreciar com els seus resultats creatius redefineixen el teixit cultural i es posicionen dins de la roda giratòria del mercat de l'art contemporani.
Art Madrid'24 torna amb la vitalitat pròpia de les seves primeres edicions, acompanyant l'art en ascens i estructurant una proposta de fira oberta i transversal que posa sobre la taula les problemàtiques més latents del nostre context.

Galeries nacionals: una mirada a la creació espanyola

En l'àmbit nacional, 25 galeries espanyoles participaran en aquesta nova edició, dues de les quals se sumen per primera vegada. La continuïtat i la novetat s'entrellacen, mostrant la riquesa del panorama artístic espanyol. 

CLC ART (València) i La Merceria (València) s'estrenen com a participants en aquesta nova edició. I tornen a Art Madrid’24 les galeries: 3 Punts (Barcelona), Alba Cabrera (València), Arancha Osoro (Oviedo), Arma Gallery (Madrid), Aurora Vigil-Escala (Gijón), BAT Alberto Cornejo (Madrid), Bea Villamarín (Gijón), DDR (Madrid), Dr. Robot (València), Espiral (Noja), Fletxa (Madrid), Hispànica Contemporània (Madrid/CDMX), Inéditad Gallery (Barcelona), Kur Art Gallery (Sant Sebastià), L'Aurora (Múrcia), Luisa Pita (Santiago de Compostel·la), Metre (Santiago de Compostel·la), MoretArt (la Corunya), OOA Gallery (Sitges/Londres), Pigment Gallery (Barcelona/París), Rodrigo Juarranz (Aranda de Duero), Shiras Galeria (València) i Uxval Gochez (Barcelona).

Art Madrid\'24 celebra la seva dinovena edició Ajarb Bernard Ategwa. Galeria Out of Africa

 

Galeries internacionals: un diàleg en expansió

El diàleg cultural serà present amb la participació d'11 destacades galeries internacionals. Cinc d'elles se sumen per primera vegada a la fira, enriquint l'experiència amb noves propostes i perspectives. Entre les galeries que continuen apostant per Art Madrid'24 es troben: Collage Havana (l'Havana, Cuba), Galleria Stefano Forni (Bolonya, Itàlia), Nuno Sacramento Art Contemporânea (Ílhavo, Portugal), Sâo Mamede (Lisboa, Portugal), Trema Art Contemporânea (Lisboa, Portugal) i Yiri Arts (Taipei, Taiwan).

Les noves incorporacions, Banditrazos Gallery (Seül, Corea del Sud), Galerie One (París, França), Gallery Tableau (Seül, Corea del Sud), Kleur Gallery (Santiago de Xile, Xile) i Lloo & Lou Gallery (París, França), aportaran una visió fresca i diversa, consolidant a Art Madrid com un punt de trobada internacional.


Un renovat i complet Programa paral·lel

El Programa paral·lel de Art Madrid'24 estarà protagonitzat per una àmplia proposta d'activitats i accions que tindran lloc en l'avantsala de l'esdeveniment i durant els dies en què se celebra la 19a edició en el seu espai habitual de la Galeria de Cristall del Palau de Cibeles:
Art Madrid'24 presenta en exclusiva la primera edició d'Open Booth, un espai dedicat a donar visibilitat a artistes emergents i que en aquesta ocasió estarà protagonitzat per la instal·lació: Reunió de gent importantíssima de l'artista Marina Tellme. 

El Cicle de performance Intercessions X TARA FOR WOMEN girarà entorn de la idea de la Intercessió: Acció i efecte d'intercedir pel bé dels semblants. I proposa els treballs de quatre artistes que inicien la seva trajectòria professional en el camp de les pràctiques performatives. 

Lectures. Recorreguts comissariats és una iniciativa de mediació cultural dissenyada per a acostar al públic a les propostes expositives de les galeries participants en Art Madrid'24. Per a l'ocasió hem convidat a la divulgadora cultural Eugenia Tenenbaum i al comissari Óscar Manrique.

Com a preàmbul a la celebració de l'esdeveniment, Art Madrid ha organitzat La Quedada, un itinerari per cinc estudis d'artistes que participaran en la pròxima edició de la fira.

El Programa de col·leccionisme X ONE SHOT COLLECTORS torna una edició més gràcies al patrocini d'One Shot Hotels. La proposta inclou un servei d'assessorament per a l'adquisició d'obres de la mà d'Ana Suárez Gisbert. En aquesta edició la Secció d'entrevistes comissariades estarà conduïda pel periodista cultural Carlos de l'Amor.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88