Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

25è aniversari de la Beca de Primavera de l’Escala

La Beca de primavera de creació artística de l’Escala va arribar a les 25 edicions amb la convocatòria del darrer any, i per commemorar-ho, des de l’Ajuntament de l’Escala s’inaugura una exposició que recull obres dels 25 artistes guanyadors

25è aniversari de la Beca de Primavera de l’Escala
bonart l'escala - 13/02/24

 

L’Alfolí de la Sal – Museu de l’Escala acollirà, fins al 14 d'abril, l’exposició de les diferents obres que formen part del fons d’art municipal, les quals són fruit de l’estada dels artistes seleccionats en cadascuna de les beques de Primavera.

“És una de les beques de residència artística més antigues de Catalunya i val la pena reivindicar-la com una aposta decidida per la creació contemporània que ha ajudat a posicionar l’Escala com un lloc on es posa en valor l’art emergent. La beca es desenvolupa cada any a la Casa dels Forestals de Sant Martí d’Empúries, un espai amb unes característiques úniques, amb un entorn paisatgístic i històric privilegiat, al mig del territori artístic inspirador que és l’Empordà”, remarca el regidor de Cultura i Patrimoni Històric, Martí Guinart.

L’exposició mostra diferents tècniques i estils que defineixen a cadascun d’aquests 25 artistes que han fet possible aquesta presentació, mantenint l’atribut comú que dicten les bases d’aquesta beca, relacionar el context paisatgístic, històric i humà de l’entorn amb la proposta de projecte que es presenta al concurs.

Marina Berdalet, Eric Zener, Mercè Prats, Carles Torrent, Ercam Saglam, Sergi Cambrils, Juan Ignacio Mosquera, Pepe Carretero, Olaf Quantius, Maria Fernanda Piamonti, Rosa Masdeu, Pere Bellés, Xavier Escribà, Panos Mitsopoulos, Elina Cerla, Jofre Casanovas, Gonzalo Rodríguez, Núria Albesa, Lucía Díaz, Marc Larré i Rosa Gabriela són alguns dels protagonistes d’aquesta mostra en l’àmbit de la pintura i l’escultura. Artistes com Marta Vergonyós, Mar Serinyà, Job Ramos, Maria Alzamora, Azucena Moya i Mariona Moncunill van voler apostar per comunicar el seu art amb projectes més orientats en l’àmbit de la creació audiovisual.

En els propers dies es farà pública la XXVIa convocatòria de beca de primavera 2024, la qual obrirà inscripcions pròximament.

banner-oro-180x180-geneLa-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px