BONART_1280x150

Exposicions

'Els somnis de la Fàtima' de Rosa Brugat al MUME

L'exposició estarà oberta al públic fins al 9 de juny del 2024

\'Els somnis de la Fàtima\' de Rosa Brugat al MUME
bonart la jonquera - 22/01/24

El 20 de gener el Museu Memorial de l'Exili (MUME) va inaugurar el darrer treball de l’artista visual Rosa Brugat Batlle (La Jonquera, 1956).

La nova mostra de Rosa Brugat consta de fotografies de diversos formats que reprodueixen la vida quotidiana en un petit poblat berber de 50 habitants, situat als voltants del desert del Sàhara. La petita Fàtima, una de les seves habitants, es converteix amb els seus grans ulls negres en el fil conductor que submergeix l'espectador en la vida quotidiana del poblat Tafraoute Sidi Ali, que significa "petit oasi". 

Brugat, innovadora en el seu concepte artístic, ha posat en valor "el viatge emocional i poètic de trobar-me amb aquest poblat on els nens eren felices sense tenir res". La petita Fàtima i el seu emotiu comiat va ser per a ella "el detonant que em va motivar a emprendre aquest projecte".

La mostra es complementa amb una instal·lació de sorra i trepitjades que reprodueix el mateix desert. Rosa Brugat Batlle és una artista contemporània multidisciplinària que ha realitzat treballs escultòrics, pictòrics, cartells, interiorisme i fotografia digital. En els últims anys s'ha centrat a crear projectes i accions que responen a problemes socials, i principalment els relacionats amb les dones, utilitzant diverses tècniques com performances, transvestisme, fotografia, videoart i instal·lacions.

inclassificablesJP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px