0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Convocatòries

Fundació Carulla amplia el Premi Lluís Carulla per convertir-lo en un programa d’emprenedoria cultural

La nova convocatòria del Premi, oberta fins el 29 de febrer, permetrà que una vintena de les candidatures entrin en un programa de formació amb tallers experiencials i mentories per fer créixer el projecte

Fundació Carulla amplia el Premi Lluís Carulla per convertir-lo en un programa d’emprenedoria cultural
bonart barcelona - 22/01/24

La Fundació Carulla amplia el Premi Lluís Carulla per convertir-lo en un programa d’emprenedoria cultural amb l'objectiu de fomentar iniciatives culturals que milloren la societat a través de les arts. 
El Premi Lluís Carulla és un guardó i un programa d’emprenedoria cultural biennal que no només premia econòmicament sinó que també impulsa i concreta les millors idees cap a la seva realització. Amb l'objectiu de formar, impulsar i fer viables projectes i idees culturals que transformin i millorin la societat catalana, el premi s'ha convertit en una plataforma única. Aquesta nova convocatòria, oberta avui fins el 29 de febrer, busca ampliar l'impacte del premi, fent del procés mateix una oportunitat per seleccionar i enriquir els projectes. Així, el procés està estructurat en 4 fases, convertint-se en una jornada dinàmica d'aprenentatge i creixement per a tots els participants.
Fase 1 - L’Acadèmia: s’oferiran 4 tallers intensius basats en la metodologia pròpia de la Fundació, Mutare, des d’on els emprenedors adquiriran coneixements pràctics i específics per millorar el seu projecte. Els 20 projectes participants rebran una certificació de formació a càrrec de l’Associació Professional de Gestors Culturals. 

  • Fase 2 – Incubació: Hi accediran un màxim de 10 finalistes que rebran un acompanyament personalitzat per accelerar el projecte. Tots els projectes que arribin en aquesta fase rebran un beca de 1.000 €.
  • Fase 3 – Lliurament: El jurat del premi, format per personalitats i emprenedors culturals, escollirà dos projectes guanyadors d’entre els 10 incubats. La dotació del premi serà de 100.000€ (60.000 € pel Millor projecte cultural transformador i 25.000 € per la Millor Idea cultural transformadora). També rebran un estudi d’avaluació d’impacte valorat en 15.000 €. El lliurament del premi es farà a finals de l’any 2024.
  • Fase 4 – Expansió: Els guanyadors rebran un acompanyament cultural i empresarial de dos anys, a més de ser acollits en residència a la nova seu de la Fundació Carulla, oberta aquest 2024, al barri del Poblenou de Barcelona.

L’actual edició del Premi Lluís Carulla es desenvoluparà en aliança amb l’Associació de Gestors Culturals de Catalunya a més de l’acompanyament empresarial de Netmentora i Autoocupació.  La inversió total del Premi Lluís Carulla és de 100.000 € en dotació econòmica i 50.000 € en formació i acompanyament als projectes participants.

La convocatòria del premi estarà oberta fins al 29 de febrer de 2024. El dia 7 de febrer a les 17 h, la Fundació Carulla ha organitzat una sessió presencial a la seva nova seu (C. Almogàvers, 214) on la directora, Marta Esteve, explicarà els detalls del premi i atendrà dubtes dels emprenedors que estiguin interessats a presentar-se. En la darrera edició (2022) es van rebre gairebé 200 candidatures.

Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla, destaca la necessitat que existeixin programes com el Premi Lluís Carulla perquè el teixit cultural sigui cada vegada més ric: “En un moment en què tant s’està parlant Drets culturals, a través de la nova llei que impulsa el departament de cultura, el Premi Lluís Carulla es posa com a objectiu trobar projectes que afavoreixin l’accés i participació cultural i l’equilibri territorial. Perquè de projectes culturals innovadors n’hi ha molts i el que els hi cal és suport en aquestes fases inicials perquè puguin ser reals, viables i sostenibles. El Premi Lluís Carulla actua de radar de tots aquests projectes perquè puguin créixer, connectar-se entre ells, perfeccionar-se i esdevenir realitats que transformin i millorin la societat catalana”.

Sobre l’ampliació del procés d’acceleració del premi, Marta Esteve en destaca que “volem acompanyar al màxim de projectes possibles oferint un espai de formació, de reflexió i connexió. Un entorn òptim perquè arrelin, arranquin i com més aviat millor, puguin ser realitat”.

Baner-generic-180x180_banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90