728x90

Certàmens

Quarta edició de By Invitation organitzat pel Círculo Ecuestre

bonart barcelona - 17/12/23

El Círculo Ecuestre organitza, del 13 al 17 de desembre, la quarta edició de By Invitation “Cercle Internacional d'Art Modern i Contemporani”, a les instal·lacions del Cercle Eqüestre. El Círculo Ecuestre és un punt de trobada de l'art modern i contemporani, amb obres de Jaume Plensa, Salvador Dalí, Miquel Barceló, Joan Miró, Antoni Tàpies o Pablo Picasso, i que inclourà per primer cop l'art digital.

Les galeries d'art tornen a participar a By Invitation, un projecte que va llançar Lacalle com a vicepresident de l'Ecuestre fa tres anys. L'edifici del carrer Balmes amb Diagonal, una joia arquitectònica, s'ha buidat per albergar totes les obres, amb artistes com Tàpies, Plensa, Picasso, Miró, Dalí o Barceló de les galeries Alcolea, Baró, Taché Art Gallery, Carles Teixidó, David Cervelló, Dolors Junyent, Fernando Pinós, Marc Calçada, Marc Domènech, Max Estrella, Enciclopèdia Art, Petritxol, Senda, LAB36 i Piramidó, Centre d 'Art Contemporani, que fins diumenge posaran a la venda les seves obres al mateix emplaçament. Amb elles aquest any també s'ha organitzat una mostra d'art digital, Art Digital by OFF, amb obres que s'han pogut contemplar a museus com el MOMA de Nova York. 

Quarta edició de By Invitation organitzat pel Círculo Ecuestre

L'Eqüestre va inaugurar el 13 de desembre l'exposició, amb la participació de l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. L'acte va començar amb un diàleg sobre l'Any Tàpies –el 2024— de la mà d'Inma Prieto, directora de la Fundació Tàpies, i Daniel García Andújar. Els ponents també van conversar amb Carlos Durán, fundador i director de la Galeria Senda, per valorar la figura del pintor català, a partir dels diferents actes que se celebraran amb vista al centenari del naixement de Tàpies.

Allò que proposa l'Eqüestre és singular. Es tracta d'un club privat, amb 2.300 socis, que forma part d'una xarxa d'entitats, també privades, de la ciutat de Barcelona. Cridat col·loquialment com a G-16, pel nombre d'associacions –esportives, econòmiques o socials– arriba a uns 25.000 socis. Tots ells són els visitants potencials de By Invitation, amb el propòsit que se sentin atrets per l'art i adquireixin obres que satisfacin els sentits del comprador i puguin ser, també, objectes d'inversió i de rendibilitat futures.

Amb la percepció que s'ha instal·lat a Barcelona els darrers anys, sobre un cert descens del nivell cultural a la ciutat, l'Eqüestre vol trencar la inèrcia. Si les galeries hi participen suposa que amb l'exposició reben un enorme impuls. S'exhibeix art, es parla d'art, i tot això des d'un fòrum com l'Eqüestre, que els darrers quatre anys han volgut oferir més a la ciutat, amb debats sobre els problemes més urgents de la capital catalana i amb la voluntat de projectar més ambició econòmica.

By Invitation neix el març del 2020, de la mà d'Enrique Lacalle que, de manera altruista i desinteressada, inicia aquest camí. By Invitation sorgeix per donar resposta a la necessitat d'oferir a la ciutat un esdeveniment únic i exclusiu al voltant del món de l'art.

SS_Bonart-180x180-Onlinethumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px