download

Notícies

El Govern impulsa el projecte 'LA VILA. Centre de recerca i experiència de l'espai' dels RCR Arquitectes

L'obra d'aquests creadors explora les relacions entre l'arquitectura, el paisatge i el medi ambient

El Govern impulsa el projecte \'LA VILA. Centre de recerca i experiència de l\'espai\' dels RCR Arquitectes
bonart olot - 30/11/23

El Govern ha autoritzat el Departament de Cultura a concedir una subvenció a la fundació RCR BUNKA per un import de 950.000 euros, distribuïts entre l’any 2023 i 2025, per dur a terme el projecte LA VILA. Centre de recerca i d’experiència de l’espai. D’aquesta manera, la Generalitat de Catalunya col·labora en el finançament i impuls inicial del projecte que els arquitectes, els primers catalans a guanyar el Premi Pritzker (considerat el Nobel de l’arquitectura) desenvoluparan a la Vall de Bianya, a la Garrotxa.

LA VILA. Centre de recerca i dexperiència de lespai serà un projecte impulsat per la Fundació RCR BUNKA i RCR LAB·A, amb la voluntat de crear un lloc únic de pensament, exploració i experiència de l’espai, entenent-lo des d’una visió transdisciplinària de l’arquitectura. LA VILA serà un centre de creativitat transversal i compartida, obert a tothom, en un territori adient i singular de 140 hectàrees de muntanya, boscos i prats, amb construccions de pagesia i ramaderia, a la Vall de Bianya. La voluntat és que aquest centre esdevingui un lloc de referència internacional de pensament, reflexió, recerca i vivència, així com un centre de generació de talent, de creació de sinergies i de laboratori de vivències, que porti a l’engendrament de noves relacions i comportaments. La iniciativa parteix del projecte de LA VILA que els arquitectes van arrencar fa anys, i ara se li dona un impuls per transformar-lo en un centre de creació multidisciplinari.

RCR Arquitectes

Els arquitectes RCR, Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, treballen junts des de 1988 a la seva ciutat natal, Olot, amb un equip format al seu costat. El 2013 creen la Fundació RCR BUNKA per estimular socialment la valoració per l’arquitectura, el paisatge, les arts i la cultura. El 2017 constitueixen RCR LAB·A, un espai de laboratori d’arquitectura obert per a desenvolupar la recerca i la transversalitat creatives.

Els seus treballs destaquen per l’especial cura a relacionar l’arquitectura amb el paisatge que l’envolta. L’activitat professional desplegada per RCR Arquitectes al llarg de 35 anys ha estat i és objecte d’una creixent valoració, tant a escala nacional, com internacional. El valor afegit en l’obra d’RCR es troba en la combinació de simplicitat i complexitat experiencial, la contemporaneïtat i el sentit de la història, la universalitat i el sentiment de contextualitat.

Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya el 2018, RCR Arquitectes també han rebut el Premi Nacional de Cultura d’Arquitectura 2005 de la Generalitat de Catalunya, el Chevalier i Officier de lordre des arts et des lettres 2008 i 2014, respectivament, de la République Française, la Medalla d’Or de l’Académie d’Architecture francesa 2015; són membres honorífics per l’American Institute of Architecture 2010, membres honorífics pel RIBA Royal Institute of British Architects 2012, i membres estrangers de l'Académie d'Architecture francesa 2019.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90