JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Jordi Bosch i una col·lectiva del Festival Panoràmic 2023 a la Fundació Lluís Coromina

Cinema i fotografia omplen les sales de La Fundació a Barcelona i Banyoles

Jordi Bosch i una col·lectiva del Festival Panoràmic 2023 a la Fundació Lluís Coromina
bonart barcelona - 07/11/23

La Fundació Lluís Coromina acull la inauguració de l’exposició col·lectiva Festival Panoràmic 2023 el 9 de novembre a les 19 h a l'Espai Isern Dalmau de Barcelona.

Dins del Festival Panoràmic d'aquest any, la mostra presenta els vídeos creatius de cinc artistes: Pilar Rosado, Zach Blas, Anaisa Franco, Varvara Guljajeva i Mar Canet. El Festival Panoràmic explora la relació entre imatge fixa i imatge en moviment. Els projectes presentats enguany a l’Espai Isern Dalmau treballen amb la relació entre el rostre i la intel·ligència artificial. El fil conductor dels vídeos és repensar el rostre, mesurar-lo, llegir-lo i desxifrar-lo. Els recents i controvertits sistemes de reconeixement facial són la darrera expressió d’un anhel llargament conreat. En diferents èpoques la cerca ha tingut diferents objectius. Des de l’aparició de la fotografia, la temptació es va vestir d’afectivitat, d’halo científic.

Per la seva bandam La Fundació Lluís Coromina inaugura el 10 de novembre, a les 19 h a l'Espai Eat Art de Banyoles, la mostra Una exposició per a una pel·lícula, de l'artista Jordi Bosch, Barraca. L'exposició és una selecció d’obres pròpies de la seva trajectòria per al finançament de la pel·lícula Els colors del blanc, de Nil Pagès i Martí Colomer, un film que gira al voltant de l’art plàstic de l’artista i la muntanya. L’any 1985, Barraca va encetar un nou llenguatge plàstic batejat pel crític d’art Jaume Fàbrega amb el nom de "Nivopintura", que es basa en una acció pictòrica efímera que utilitza la neu com a suport.

A Una exposició per a una pel·lícula, l’artista mostrarà des d’escultures de llapis de l’any 1981, fins a les Escales de fusta (2003 - actualitat), així com una part de la sèrie pictòrica Teranyines urbanes. A més, Barraca repetirà la intervenció feta a ARCO-86: un rotlle de pintura posat a la venda a pams. L’exposició també comptarà amb la projecció d’imatges de "Nivopintures" i del tràiler de la pel·lícula.

 

 

inclassificablesJP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88