download

Notícies

El Museu Picasso Màlaga ret homenatge a Christine Ruiz-Picasso

El Museu Picasso Màlaga ret homenatge a Christine Ruiz-Picasso
bonart màlaga - 30/10/23

El Museu Picasso Màlaga va celebrar el 27 d'octubre l'esdeveniment central del seu aniversari el dia que es compleixen exactament 20 anys de la seva inauguració i que ha constituït un reconeixement especial a aquelles persones i institucions que han tingut un paper destacat recolzant el museu. Així mateix, en aquest acte es va donar a conèixer el nou nom de l'auditori, Christine Ruiz-Picasso, en honor a la tasca inestimable de la principal impulsora de la institució. Aquest acte s'emmarca al programa de celebracions del 20è aniversari del museu que tenen lloc entre el 27 i el 31 d'octubre sota el lema "20 vegades Pau" a diferents punts de la ciutat de Màlaga, totes amb entrada lliure.

A l'acte hi van participar Arturo Bernal Bergua, conseller de Turisme, Cultura i Esport de la Junta d'Andalusia, Francisco de la Torre Prados, alcalde de Màlaga, José Lebrero, director artístic del Museu Picasso Màlaga, i Bernard Ruiz-Picasso, nét de l'artista.

Durant l'esdeveniment es va posar el focus del present i futur del museu, que ja s'ha convertit, amb prop de nou milions de visitants i un programa sempre viu, en un referent i un valuós incentiu per al turisme cultural i per a l'habilitació de teixits socioeconòmics a Màlaga. Es va posar èmfasi en els objectius futurs del museu, entre ells, continuar desenvolupant projectes de digitalització i innovació museística i continuar amb la renovació constant de la seva col·lecció permanent i la promoció d'esdeveniments expositius amb alta incidència al debat cultural contemporani. Sense oblidar l'innovador i influent programa educatiu i de mediació capaç de captar i atendre una àmplia varietat de públics, amb la finalitat d'esdevenir museu social, afavorint la cohesió social, desenvolupant iniciatives artístiques i de formació que contribueixin a reflectir les realitats de col·lectius risc d'exclusió.

Un altre dels objectius comentats és reivindicar els valors que Picasso va reflectir a la feina al llarg de la seva carrera, revisitant així la seva obra amb perspectiva actual. En aquest sentit, en el futur el museu continuarà treballant com a actor a l'escena cultural d'Andalusia i de la ciutat de Màlaga, alhora que potencia la seva projecció internacional i contribueix a reivindicar la figura de Picasso en l'àmbit internacional, reforçant el coneixement sobre el seu caràcter d'artista andalús. D'aquesta manera, el museu camina cap a una internacionalització més gran, desenvolupant línies de formació amb perspectiva internacional, seminaris i conferències sobre l'obra de l'artista i altres debats d'actualitat museística, i posant en valor la tasca de recerca del museu i la seva col·laboració transfronterera amb altres museus, universitats, institucions i investigadors sobre l'obra de l'artista.

300x300SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1