canal-mnactec-1280-150

Exposicions

El Terracotta Museu inaugura '40°' d'Iona Palau

Foto: Laia Moras Visa
El Terracotta Museu inaugura \'40°\' d\'Iona Palau
bonart la bisbal d'empordà - 17/10/23

Terracotta Museu inaugura el 20 d'octubre a les 19.30 h. 40° a l’Espai “La Peixera”, una exposició que presenta l’obra artística de la ceramista Iona Palau, una sèrie de peces que parteix del seu projecte final d’investigació realitzat durant el Grau Superior de Ceràmica Artística a l'Escola Industrial de Barcelona.

Les peces de Iona Palau esdevenen una obra artística en el moment que la ceramista comença a veure's reflectida en elles, i s’adona que la desfiguració que busca és en realitat una expressió de la deformació de la seva columna vertebral, amb una escoliosi de 40°. D’aquí el títol de l’exposició: “40°”.

Aquesta mostra reivindica la bellesa de les formes imperfectes, i trenca amb la idea convencional que la bellesa resideix en la simetria dels cossos i els objectes. En paraules de la mateixa ceramista, aquest procés creatiu “m'ha servit per a reconciliar-me amb la meva esquena i acceptar-la tal com és”.

A més haver cursat el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Arts Plàstiques i Disseny en Ceràmica Artística a l'Escola d’Art La Industrial, Iona Palau també s’ha format en terrisseria artesanal a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal i està llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Autònoma de Barcelona. “40°” és la seva primera exposició en solitari com a ceramista.

Aquesta mostra reflecteix la voluntat de l’espai “La Peixera” del Terracotta Museu d'exposar i promoure nous talents en el món de la ceràmica artística contemporània. Restarà oberta fins al 14 de gener de 2024 i forma part del cicle d’exposicions que l’Associació de Ceramistes de la Bisbal comissaria en aquesta sala del Museu.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88