0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Certàmens

Arriba la desena edició Art Photo Bcn

Arriba la desena edició Art Photo Bcn
bonart barcelona - 27/09/23

Del 26 al 29 d'octubre, el Disseny Hub Barcelona acull la desena edició Art Photo Bcn, que es converteix en la celebració de la fotografia a tots els nivells implicant les diferents esferes en què es produeix, gestiona i visibilitza el treball de fotògrafs i fotògrafes.

A més d'una vintena d'estands on es troben les propostes d'autors actuals i clàssics, galeries i institucions, així com els premiats a l'edició anterior, s'organitzarà el photobook market, una mostra homenatge als autors d'aquella primera edició ja fa deu anys i moltes sorpreses més. Entre els expositors barcelonins tornen un any més les galeries de Carles Taché amb Alberto García-Alix, Valid Foto amb Xavier Manrique i Il Mondo amb Jaume Buxeda i Luis Ripoll, els llegats de Photographic Social Vision als quals se suma l'estand comissariat per The Over amb William Keo, autor de l'agència Magnum, i l'experiència de NOMEVOY amb l'obra virtual de José Carlos Florez sobre la transformació urbanística de la Plaça de les Glòries.

Des de l'àmbit madrileny tornen a Art Photo Bcn des de la nova formació El Local amb alguns dels autors que han passat pels visionats com Shinji Nagabe o Ignacio Navas. Hi participen per primera vegada des de Londres la galeria LS10 especialitzada en autors iranians amb un interessant elenc com Jalal Sepehr, Jassem Ghazbanpour, Ebrahim Noroozi, Pargol E Naloo, Babak Kazemi. This Book Is True viatja a Barcelona amb treballs de Cristina de Middel i Carlos Alba.

Se suma per primer any la galeria Antoni Pinyol de Reus amb obra d'Adrià Goula i la Galeria Esther Montoriol amb l'obra que transcendeix el fotogràfic de David Ymbernon. Les escoles El Observatorio i l'IEFC presentaran treballs dels alumnes destacats com són Eli Apeztegui, Laura Aranda Lavado i Pau Vendrell respectivament. Portats directament des de la novena edició d'Art Photo Bcn tindran presència tant Cristóbal Ascencio com Jordi Barreras, guanyadors dels premis Art Photo Bcn i Còpia Lab.

El mateix Cristóbal Ascencio és el protagonista del cartell oficial amb el seu projecte Las flores mueren dos veces que ha tingut una presència destacada en molts certàmens de la temporada passada a escala internacional. Un projecte que utilitza l'evocació íntima de l'àlbum familiar amb la creativitat de les noves tecnologies de manera impecable. Aquest projecte serà presentat per l'autor durant la roda de premsa aportant una immersió virtual per gaudi dels assistents.

Els eixos d'acció del festival giraran al voltant de la figura del col·leccionista, amb la intenció de democratitzar i conèixer aquesta pràctica que configura el motor essencial del món de l'art gràcies al treball de Moritz Neumüller com a moderador d'una interessant trobada amb Uwe Schögl, de la National Bibliothek de Viena qui juntament amb Simone Klein comentarà el col·leccionisme al voltant de la imatge.

Un altre dels escenaris que es crearan és una animada taula de debat sobre el Centro Nacional de Fotografía a Sòria, en diàleg amb les institucions catalanes, tant públiques com privades, que desenvolupen la seva acció en aquest mateix vessant. Els protagonistes seran Pepe Serra, director del MNAC, Valentín Roma, director de la Virreina Centre de la Imatge, Teresa Grandas del MACBA i Pepe Font de Mora de la Fundación Foto Colectania moderats per Alejandro Castellote com a representant de la Plataforma de apoyo al Centro Nacional de Fotografía e Imagen.

A més, aquestes activitats en obert es completaran amb una vista al passat, al patrimoni local de Barcelona de la mà de Martí Llorens i Rebecca Muttel sobre l´equip que atresora la RACAB, la primera càmara amb què es va prendre una imatge a la península. Mirant cap al present i el futur de la fotografia, es duran a terme accions i activitats que busquen visibilitzar el circuit actual com ara les presentacions de novetats editorials procedents del Photobook Market. Totes aquestes activitats, així com els tallers i exposicions envolten la gran celebració del mitjà fotogràfic que uneix Art Photo Bcn en la desena edició per continuar donant suport al sector de la imatge i desenvolupar un punt d'unió amb el públic general i especialitzat.

banner-oro-180x180-geneEude, generic

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88