JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Francesc Artigau a la galeria Esther Montoriol

Francesc Artigau a la galeria Esther Montoriol

Francesc Artigau protagonitza una exposició individual a la galeria Esther Montoriol que es podrà veure fins al 3 de novembre. Hi ha pintura, aquarel·la, dibuix. És sobretot l'ocasió per mostrar una ambiciosa obra, el políptic La gran conversa i el tríptic Les tres Parques. El políptic supera amb dimensions - fa 260x624 cm- altres obres grans que Artigau ha fet darrerament, com la dedicada al carrer de Sant Pere més baix.

A la galeria descobrireu multitud de personatges que ocupen un espai fet familiar per l'artista. Una cafeteria que freqüenta els diumenges per dibuixar, caracteritzada per la vista zenital i unes escales. Entre els personatges hi apareix en Max Beckmann que ja era habitual en altres teles; la Diana di Nuzzo, una amiga que ha immortalitzat en infinitat d'obres; una parella de japonesos vestits en kimonos, parelles d'enamorats, familiars, pintors, retrats picassians, personatges del carnaval, noies per tot arreu, com la seva model Frédérique, etc. És una macedònia de personatges representats amb colors vius, dominats per un blau.

L'abundància de personatges es retroba en les altres obres, com al tríptic Les Tres Parques, que són tres deesses que es passen el fil de la vida. En aquestes hi domina la figura femenina de cada deessa i després pobla l'obra figures complementàries. Destaca novament el color intens i contrastat que domina la composició. El color desapareix en els dibuixos a tinta on observem el control compositiu. Pel fet que estan novament carregats de personatges i situacions i la línia mai passa per sobre del dibuix ja fet, sinó que l'Artigau sembla ja preveure tots els elements. En definitiva l'exposició és una demostració de la capacitat d'inventiva i de treball del Francesc Artigau.

La-Galeria-201602-recursEude, generic

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal