Banner-Paz-Errazuriz-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Ferran Vidal Planellas al Museu del Suro de Catalunya

Ferran Vidal Planellas al Museu del Suro de Catalunya
bonart palafrugell - 22/09/23

El 23 de setembre, a les 19.30 h, a la sala d’exposicions temporals del Museu del Suro de Catalunya s’inaugura l’exposició dedicada a l’obra de Ferran Vidal Planellas.

De ben jove va destacar pels seus acurats dibuixos, va treballar a Barcelona al sector de la moda i va passar per l’escola Massana. Als 20 anys va anar a viure a París. Durant la seva trajectòria ha exposat les seves obres, emmarcades en personal del glamur femení “Art Decó”, a indrets com Amsterdam, Bilbao, Andalusia, Barcelona o Girona.

En les seves obres es pot copsar una gran càrrega emocional de línies segures amb un dibuix influenciat per Modigliani i Picasso. Amant del jazz, i en concret de Billie Holiday, una de les veus més importants d’aquest gènere musical, sembla inspirar les seves esveltes dones de la nit.

La seva formació en disseny de moda es fa present amb el tipus de traç. Les seves  figures femenines, fora de la quotidianitat i lluny del fet mundà, conformen una galeria de cossos sinuosos, a vegades nues o amuntegades en un context íntim o sensual. En les diferents sèries hi destaquen la mirada ferma i alhora dolça i la repetició de la marca roja de maquillatge sota els ulls que n’és la seva marca personal. En alguns moments ens pot recordar als cartells fets durant la Belle Èpoque per Toulouse-Lautrec amb ballarines del cabaret Moulin Rouge, amb cigarreta en mà i lligacames vistoses. En altres ocasions les figures semblen actrius protagonistes de films americans dels anys trenta.

El pintor Modest Cuixart parlava de la seva obra com “la constant recerca de la sensualitat, en un món pletòric de formes, color i glamur”.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90