download

Certàmens

6a edició del Festival Art & Gavarres

6a edició del Festival Art & Gavarres
bonart girona - 19/09/23

Fins al 9 de novembre, les Gavarres es tornaran a omplir d'art en la sisena edició del Festival Art & Gavarres, que relaciona naturalesa i expressió artística i que enguany es durà a terme a Girona, Celrà, Cassà de la Selva, Llagostera i Palamós. Continuant amb l'objectiu de sensibilitzar els visitants sobre la conservació d'aquest espai natural protegit, en aquesta nova edició del Festival s'ha proposat als artistes que reflexionin sobre la sequera que ens afecta i sobre les dificultats que té l'espècie humana per fer un ús racional dels recursos naturals.

Com a novetat, Art & Gavarres s'obrirà amb Caminants, una peça de dansa inclusiva produïda per la Fundació SETBA, que s'estrenarà en la presentació del Festival i en la qual ballaran usuaris de l'entitat de salut mental Fundació Drissa, amb la ballarina Maria Ribera. També s'inicia la col·laboració amb les universitats. Aquest any, amb la Fundació UPC, que participa en el Festival amb un treball dels alumnes del Màster en disseny paramètric en arquitectura, dirigits per l'estudi CODA Architects.

El Festival també acull una creació del col·lectiu Etèries, guanyadores del festival tortosí A Cel Obert, gràcies a la col·laboració amb la Xarxa Transefímers, que agrupa diferents festivals d'art efímer de Catalunya. El Festival tornarà a rebre aquest any artistes provinents d'altres centres d'art territorials, com el CDAN de Huesca, l'Espai Tònic, el Bòlit o La Volta. Per la seva part, el president del Consorci de les Gavarres, en funcions, Pau Presas, ha manifestat que el Festival Art & Gavarres "és una expressió artística que reivindica l'art i la naturalesa, i que aquest any, més que mai, aposta per la conscienciació dels problemes ambientals més candents".

18 artistes nacionals i internacionals

Art & Gavarres parteix de la idea que l'art pot ser una eina que ens ajudi a reflexionar i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge. Es relaciona art i natura per donar a conèixer aquest espai natural protegit i reivindicar-lo. Durant el transcurs d'una setmana els artistes participants creen obres in situ amb materials naturals. Qualsevol persona interessada pot visitar aquesta mostra i descobrir aquestes intervencions artístiques efímeres, tot endinsant-se a les Gavarres.

Les obres són visitables fins que la mateixa natura, amb el pas del temps, les esborri. Els artistes participants d'aquesta edició són: Ció Abellí i Alfons Plujà, Curro Claret, Delphine Labedan, Elena Garcia, Etèries, Fundació SETBA, Guillermo Olmo, Jordi Batallé, alumnes del Màster en disseny paramètric en arquitectura (UPC), Mia Llauder, Olga Solà, Pilar Ors i Julio Borg, Quim Moya, Sebi Subirós, Tania Font, Team Fleur, Toya Legido i Xavier Bobés.

El Festival Art & Gavarres és organitzat pel Consorci de les Gavarres, un ens adscrit a la Diputació de Girona, amb la col·laboració de Bòlit, Centre d'Art Contemporani, i els ajuntaments que en formen part, i amb el suport de l'OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural) del Departament de Cultura. Cal recordar que l'edició d'aquest any es va inaugurar el passat 9 de setembre del 2023.

La-Galeria-201602-recursBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88