BANNERS BONART_1280x150

Exposicions

'Poetes i passions' de Joan Tibau

\'Poetes i passions\' de Joan Tibau
bonart girona - 15/09/23

Del 6 al 28 de setembre es presenta la nova exposició temporal de dibuix a la tinta de Joan Tibau i Font que organitzen l'Associació dels Amics del Museu d'Art de Girona a la Sala d'exposicions de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona. L'acte d'inauguració de la mostra va anar a càrrec de Manel Bayo (EMA) i va ser present el mateix artista que va oferir una visita guiada als assistents. Joan Tibau, que feia vint anys que va realitzar la seva primera exposició a l'Expocambra, aquesta vegada presenta una sèrie de dibuixos amb tinta negra sobre paper que volen ser una revelació gràfica de les visions que suggereixen textos poètics d'algunes escriptores contemporànies.

La proposta personal de Tibau té el principal objectiu de descriure les sensacions que generen els poemes de diversos poetes com a exemple Nelly Sachs, Akiko Yosano, Marcela Delpastre, Aida Merini i la seva pròpia esposa, Rosa Font, a través d'una reinterpretació de la lectura dels seus llibres. Cal dir que la realització dels dibuixos neix de la lectura dels poemes seleccionats de cada poeta per anar generant un escenari gràfic on integrar-los. En alguns casos, el resultat és la superposició en un sol dibuix de les visions de diferents poemes vinculats entre ells; entre d'altres, un sol poema fa possible dos o tres il·lustracions que tenen una continuïtat estètica i conceptual. Segons Tibau, el procés creatiu/interpretatiu s'inicia amb un seguit d'esbossos petits i esquemàtics (quasi automàtics) que es generen a partir de paraules, versos o dels poemes sencers i que queden dibuixats sobre el text del llibre.

Progressivament, aquests esbossos esdevenen esquemes gràfics que es fusionen (conceptualment i formalment) fins a adquirir una estructura amb una aparença orgànica descontextualitzada i amb un sentit estètic propi, que espera una nova interpretació. També cal destacar la sèrie de dibuixos extrets del llibre de la seva esposa, Rosa Font titulat Esquerda, que venen numerats i que tot aquell que visita l'exposició en podrà escollir un i se'l podrà emportar gratuïtament el darrer dia de l'exposició (dia 28 de setembre). Els horaris de visita a aquesta exposició són de dimarts a divendres de 17:00 a 19:00 hores del vespre.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1