0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

Sandra Monterroso a la galeria Zielinsky presenta 'La ferida, la bena, la cura'

Sandra Monterroso a la galeria Zielinsky presenta \'La ferida, la bena, la cura\'
bonart barcelona - 12/09/23

En el marc del Barcelona Gallery Weekend, la galeria Zielinsky presenta el 14 de setembre a les 18 h. La ferida, la bena, la cura, la primera exposició individual de Sandra Monterroso (1974, Ciutat de Guatemala). L'exposició es podrà visitar fins al 24 de novembre.

Monterroso ha desenvolupat una pràctica artística en què s'esforça per restaurar la seva herència cultural i ancestral com a artista Maya. La seva investigació pren consciència tant de la realitat política actual com de la història de les violències a Guatemala –racial, social i de gènere–, bé com de les estructures de poder heretades del colonialisme per, des d'un coneixement situat, “curar les ferides colonials per mitjà de l'art i dels rituals Maya i altres cultures”.

Els projectes de Monterroso tenen en compte tres eixos conceptuals: la materialitat del medi –està particularment interessada en recursos naturals i en les pràctiques artesanals femenines de la cultura maia de la seva comunitat q'eqchi–, una connexió amb l'espiritualitat i l'ancestralitat, i la història de la colonialitat a Amèrica Central, des d'una perspectiva femenina.

Baner-generic-180x180_thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal