JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

80 peces d'Alphonse Mucha al Palau Martorell

80 peces d\'Alphonse Mucha al Palau Martorell
bonart barcelona - 12/09/23

Fins al 15 d'octubre del 2023 es podrà visitar l'exposició dedicada a l'artista txec Alphonse Mucha (Ivančice, Txèquia, 1860 - Praga, Txèquia, 1939), un dels màxims exponents de l'Art Nouveau, al Palau Martorell de Barcelona.

La mostra és el resultat de les investigacions més recents que examinen l'aspecte teòric de l'obra de Mucha, especialment la idea de bellesa, principi central de la selva pràctica artística. Un total de 80 peces, entre les quals s'inclouen els seus famosos cartells dedicats a "la divina" Sarah Bernhardt, configuren aquesta exposició que també està formada per objectes comercials amb els seus inconfusibles dissenys, a més de fotos i dibuixos preparatoris de les seves obres. 

Mucha també analitza com l'artista va expressar el seu nacionalisme txec a través del seu llenguatge artístic després del seu retorn a les terres txeques natals el 1910. Per aquest motiu, el visitant pot gaudir de la projecció a gran escala de les imatges digitals dels 20 llenços que componen L'epopeia eslava. L'exposició, comissariada per l'experta Tomoko Sato, és organitzada pel Palau Martorell en col·laboració amb la Fundació Mucha.

80 peces d\'Alphonse Mucha al Palau Martorell

Alphonse Mucha és considerat un dels artistes més influents i cèlebres del París de fi de segle, conegut sobretot per la seva obra gràfica: pels cartells de teatre concebuts per a l'actriu Sarah Bernhardt i pels seus panells decoratius amb dones elegants de llargs cabells. Mucha va crear un estil propi –le style Mucha– caracteritzat per composicions harmonioses, formes sinuoses, línies orgàniques i una paleta apagada, que es va convertir en sinònim del nou estil decoratiu emergent de l'època: l'art nouveau. No obstant això, i malgrat el fort impacte de l'estil de Mucha, les idees estètiques que subjauen al seu desenvolupament són menys conegudes.

Aquesta exposició vol mostrar a l'espectador els resultats de les investigacions més recents realitzades al voltant de la idea de bellesa, desenvolupada i conceptualitzada per Mucha, que sens dubte va suposar l'eix central de tota la seva obra. L'exposició s'organitza en tres seccions temàtiques que són: Dones. Icones i Muses, Le Style Mucha; Un llenguatge visual; I Bellesa El Poder de la Inspiració. Cal recordar que la mostra es va inaugurar el passat 5 de juliol del 2023.

Eude, genericinclassificables

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px