banner-1280x150-gene

Exposicions

'Retrats de vaixells. Del segle XIX als shipspotters' al Museu Marítim

\'Retrats de vaixells. Del segle XIX als shipspotters\' al Museu Marítim
bonart barcelona - 04/09/23

Des del 8 de juny el Museu Marítim de Barcelona exhibeix la mostra Retrats de vaixells. Del segle XIX als shipspotters. Aquesta nova proposta expositiva de producció pròpia, convida els visitants a fer un recorregut per la història marítima a través de l'evolució dels retrats de vaixells. La mostra ofereix una oportunitat única per treure de les sales de reserva una mostra dels fons que estudia i conserva el Museu. En total, 104 peces formen part d'aquesta selecció de retrats tan peculiars.

El principal objectiu d'aquesta exposició és mostrar l'evolució dels retrats de vaixells des del s. XIX fins al s. XXI: com aquest gènere pictòric es va adaptar a la premsa il·lustrada, va reemplaçar-lo la fotografia, es va fusionar amb el disseny gràfic i la publicitat, fins a convertir-se en el protagonista de nombrosos comptes d'Instagram arreu del món. L'exposició segueix un recorregut cronològic i està acompanyada de 13 textos breus que proporcionen informació rellevant sobre els retrats, els artistes, els elements que permeten identificar una embarcació i els canvis tecnològics, entre altres aspectes. L'espai es divideix en quatre àmbits: el primer ofereix una breu reflexió sobre què és un retrat de vaixell, seguit dels àmbits que comprenen el segle XIX i el segle XX, i mostrar les diverses tècniques utilitzades per realitzar aquests retrats.

Finalment, es presenta l'àmbit contemporani amb els shipspotters, observadors de vaixells presents en ports d'arreu del món, que no només comparteixen imatges, sinó també informació tècnica sobre les embarcacions. La mostra està comissariada per M. Teresa Sala, conservadora - restauradora del Museu Marítim de Barcelona. L'exposició estarà instal·lada a les naus de les Drassanes fins al 17 de novembre de 2024 i els horaris de visita són de 10.00 a 20.00 h amb l'entrada general del Museu.

300x300thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal