BONART_1280x150

Exposicions

'Corps à Corps. Histoire(s) de la photographie' al Centre Pompidou

Christer Strömholm, "España 164 B", 1958-1959 Collection Marin Karmitz © Christer Strömholm Estate/Agence VU’. Photo : Collection Marin Karmitz/Florian Kleinefenn
\'Corps à Corps. Histoire(s) de la photographie\' al Centre Pompidou
bonart paris - 28/08/23

Del 6 de setembre del 2023 al 25 de març del 2024, el Centre Pompidou presenta Corps à Corps. Histoire(s) de la photographie, una mostra que reuneix més de 500 fotografies i documents realitzats per uns 120 fotògrafs històrics i contemporanis i que ofereix una mirada sense precedents a les representacions fotogràfiques de l'ésser humà als segles XX i XXI.

Amb la trobada de dues col·leccions fotogràfiques excepcionals –la pública del Museu Nacional d'Art Modern, Centre Pompidou, i la privada del col·leccionista francès Marin Karmitz–, l'exposició Corps à corps ofereix una mirada única a les representacions fotografies de la figura humana, als segles XX i XXI. L'exposició va més enllà de les categories d'estudi clàssiques com el retrat, l'autoretrat, el nu o fins i tot l'anomenada fotografia humanista, tot revelant peculiaritats, maneres fotogràfiques de veure i visibilitza les correspondències entre artistes. Corps à corps ens permetrà descobrir les seves obsessions comunes, en la seva manera d'aprendre el tema, com en el seu enfocament estilístic.

Aquestes comparacions poden donar llum sobre una pràctica determinada, en un moment concret de la història, o, per contra, mostrar la proximitat de visions llunyanes en el temps. Les imatges exposades també plantegen preguntes sobre la responsabilitat del fotògraf: com participa la fotografia en el naixement de les identitats i la seva visibilitat? Com explica les individualitats, la relació amb l'altre? La col·lecció del Museu Nacional d'Art Modern, Centre Pompidou, i la col·lecció Marin Karmitz, diferenciades pel seu origen, la seva naturalesa i la seva finalitat, apareixen aquí complementàries. La mirada pública i la mirada privada dialoguen i construeixen noves narratives. Junts, ofereixen una reflexió sobre la mateixa idea de col·lecció. Com es construeix una col·lecció, i quina és la part de la subjectivitat en la seva constitució? Com transmetre-ho al públic?

12M_VOT_INFORMATIU_300x250thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal