0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

'Sueño de una noche de Manolo' de Manolo Sierra al nou espai Secret Mill

\'Sueño de una noche de Manolo\' de Manolo Sierra al nou espai Secret Mill

El 23 d'agost a les 18:00 hores es va inaugurar la nova exposició temporal retrospectiva de l'artista Manolo Sierra (Cadis, 1973) Sueño de una noche de Manolo al nou espai creatiu Secret Mill de Sant Pere Pescador, que va obrir les seves portes amb aquesta mostra.

La mostra, que gira al voltant de les visions oníriques de Sierra també tracta de la relació d'aquest gairebé dues dècades amb l'espai de creació. El Secret Mill, de localització secreta, es va inaugurar a porta tancada i ocupa un espai total de gairebé 300 m². La iniciativa d'aquest projecte sorgeix, principalment, de la necessitat de reestructurar el cosmos després del caos. El productor i creatiu britànic Nic Alderton, director del projecte, apunta que "han estat dos successos que van canviar el rumb de 'Secret Mill': el temporal Glòria i els efectes de la pandèmia que va arrasar endèmicament la realitat del nostre present.

Els esdeveniments meteorològics van afeblir les estructures de la casa fins a fer runes l'ala que servia d'estudi de creació d'en Manolo Sierra, posant en perill l'ala que encara continua dreta. El caos també aguaitava, de la mateixa manera, aïllant la població durant gairebé tres anys." La història actual del 'Secret Mill' comença amb la residència artística de Manolo Sierra durant gairebé dues dècades a l'edifici. Per a l'artista, aquest ha sigut el seu lloc d'exploració, inspiració, abstracció i ensenyament. L'antic molí, acompanyat d'un nou entorn del seu voltant, ha guardat les visions oníriques i paisatges d'en Manolo Sierra com a estudi i espai de recerca artística. Tot i això, la ruïna de l'espai per la meteorologia, sumat amb els dos anys de confinament, va parar l'activitat creativa del pintor en l'estudi. L'artista es va veure forçat a deixar de fer servir el seu lloc com ho havia fet fins aleshores. El futur presentava la necessitat de reconstruir i regenerar... D'aquesta manera van néixer les primeres disquisicions sobre la relació del lloc amb l'artista i viceversa que donaren lloc a la inauguració per doble partida que es va celebrar aquest passat 23 d'agost.

Un espai sense sostre

El nou espai compta amb 'l'Equip secret', format pel productor i creatiu britànic Nic Alderton, la historiadora de l'art i art advisor Thaïs Botinas i la productora d'art Tania Hirte, que van idear un pla de reconstrucció del Secret Mill i van decidir obrir un espai paral.lel que funcioni com a galeria privada, un taller amagat i un lloc secret. Sobre l'exposició "Somni d'una nit d'en Manolo", aquesta fa referència directa a l'obra de William Shakespeare, A midsummer night's dream (1596).

La col·lecció que presenta 'Secret Mill' recupera els components màgics i onírics d'algunes obres inèdites de l'autor. Com la comèdia de Shakespeare, les pintures d'en Manolo Sierra presenten estats de picardia, imaginació, el desconegut, inhòspit dins del reconeixible, la fantasmagoria i una aura de realisme màgic que desconcerta l'espectador. En paraules de l'Ignasi Rifé, filòsof i director de l'Escola de Filosofia ELEA, les composicions d'en Manolo Sierra conviden a no veure-hi per veure-hi més: "aquesta exposició convida a tancar els ulls per observar-ne més i millor, per recrear-se amb les sensacions viscudes i interioritzar l'obra contemplada. En les obres de Sierra hi ha un silenci que ho omple tot, que hipnotitza i convida a deixar-se portar". Per la seva part, Tania Hirte afirma que "Somni d'una nit de Manolo dialoga sobre la intimitat i l'impediment físic d'aquesta. A la intimitat es potencien els valors de representació de cada artista i del seu imaginari estètic.

Així, la reflexió sobre l'espai convida a construir un relat explicatiu de la vida mundana i quotidiana de tot allò que conforma el trinomi artista-obra-espai. La cultura estètica contemporània presenta una noció d'intimitat que evoca proximitat, comoditat i familiaritat, alhora que també pot adquirir un significat problemàtic, inconclús i sospitós. Els espais domèstics també es conceben com a enclavaments per comprendre i apropar-se a la veritable vida de l'artista, a la intimitat que s'inscriu a la vida "real" i no a l'univers performatiu, però aquests relats sobre la vida "propera" no han de ser del tot veritat..."

Els horaris de visita a l'espai són cada tarda d'agost de 18:00 a 21:00 hores (excepte dilluns) i es concertaran visites durant les últimes setmanes d'agost i el mes de setembre.

SS_Bonart-180x180-Onlinethumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal