banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

"Sinagogues, arquitectures de memòria" al Museu d'Història dels Jueus

\

Fins al mes de setembre està oberta al públic la nova exposició temporal del Museu d'Història dels Jueus de Girona Sinagogues, arquitectures de memòria, que ha estat comissariada per l'Institut d'Estudis Nahmànides.

En aquesta mostra es presenten una sèrie de gravats de l'artista d'origen polonès Dora Szampanier (Jaroslaw, 1922-Haifa, 1997) que era una artista que va emigrar a Israel el 1950. Els gravats d'aquesta exposició, que la seva família va donar al Patronat del Call de Girona el 1999, proposen un recorregut visual a través de sinagogues que havien conegut temps de glòria i foren reduïdes a ruïnes amb l'Holocaust.

L'artista va fer una total de 83 litografies, de les quals, els comissaris n'han seleccionat una mostra representativa de diferents països i realitats.

En les obres de Szampanier podem observar com ella evoca una esplendor desapareguda en una Europa avui també desapareguda, i posa de manifest la importància de la sinagoga en les comunitats jueves.

Cal dir, que l'artista va numerar i titular les seves obres a finals dels anys vuitanta. Sota el títol original els comissaris han afegit la ubicació geopolítica actual com per exemple: Odessa, Ukrainia, Lwow-Iserlis, Ukrainia, Tarnopol, Ukarinia, Brody, Ukrainia, etc.
Cal recordar que aquesta mostra es va inaugurar el passat mes d'abril i ha estat produïda pel Museu d'Història dels Jueus, Patronat Call de Girona i dirigida per Assumpció Hosta, Sílvia Planas i per l'equip tècnic format per: Neus Casellas, Mireia Compte, Lídia Donat, Marina Donat, Anna López, Sandra Sànchez, Cristina Taberner i Jesica Carolina Zepeda. En l'apartat d'audiovisuals hi ha participat Ruth E. Gruber i Anna López.

inclassificablesJP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1