Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Tercera edició de l'Escola Eduardo Chillida

Tercera edició de l\'Escola Eduardo Chillida

Per tercer any consecutiu, l'Escola Eduardo Chillida torna els dies 6 i 7 de setembre al Palau Miramar dins del marc dels Cursos d'Estiu de la Universitat del País Basc (UPV-EHU) amb l'objectiu d'aprofundir en l'obra de l'artista donostiarra i explorar la seva relació amb altres disciplines. El curs d'enguany, que tindrà un total de 20 hores de durada, ha estat organitzat per la UPV-EHU, Chillida Leku i la Fundació Eduardo Chillida-Pilar Belzunce, i permetrà fer una aproximació al treball d'un dels grans referents de la història de l'art del segle XX des de la música, la poesia, l'arquitectura, l'art o la filosofia, constatant la permanència del seu llegat, sempre en diàleg amb diverses matèries.

L'aproximament a la seva obra des de diferents perspectives serà possible gràcies a la varietat d'àmbits de coneixements en els quals estan immersos els ponents que hi participen que aquest any són: María Bolaños, historiadora de l'art i anteriorment directora del Museu Nacional d'Escultura de Valladolid, els filòsofs Ana María Rabe i Ricardo Pinilla, Renato Bocchi, catedràtic d'arquitectura, Kosme de Barañano, catedràtic d'art i comissari d'exposicions, i José María Sánchez Verdú, compositor i catedràtic de composició.

"Ecos i interseccions"

Sota el títol Ecos i interseccions, la tercera edició de l'Escola Eduardo Chillida —a la qual es podrà acudir de manera presencial o seguir en remot— pretén, a més de reflexionar sobre l'empremta que ha deixat Chillida en l'art del segle XX, destacar la seva transcendència en altres àrees. "Ecos" fa referència a Oyarak I (Ecos I, en euskera), una escultura en ferro creada el 1954, en els seus inicis a la fragua de Manuel Illarramendi d'Hernani, que forma part de la col·lecció del museu.

L'obra d'Eduardo Chillida manté una estreta relació amb el món dels sons, que també es mostrarà en el curs. "Ecos" condueix a aquesta vinculació de les seves primeres escultures amb el musical, que materialitzen en certa manera "sons" que es desplacen a l'espai. La idea d'"ecos" acompanya la invitació d'aquest programa per comprendre les ressonàncies que l'obra d'Eduardo Chillida ha tingut en altres artistes i pensadors, així com ho fa el concepte d'"interseccions", reflectint com en la seva creació artística es troben i entrecreuen altres disciplines com la música, la poesia, la filosofia o l'arquitectura.

Els horaris de l'escola són de 9:00 a 18:00 hores i de 9:15 a 13:30 hores al Palau de Miramar.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal