Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

Mim Juncà i Alicia Vogel exposen a 31a Schubertiada

Mim Juncà i Alicia Vogel exposen a 31a Schubertiada
bonart vilabertran - 11/08/23

El pintor, dibuixant i il·lustrador Mim Juncà de Banyoles i l'artista multidisciplinària Alicia Vogel d'Olot inauguren l'exposició temporal Diàlegs. Pintura, música i patrimoni a la canònica romànica de l'església de Santa María de Vilabertran dins el marc de la 31 edició del Festival Schubertiada de Vilabertran.

El Departament de Cultura, un any més, dóna suport tornant a acollir el Festival a la canònica a través del programa dels ajuts que es posen a disposició del sector. Aquesta proposta artística que uneix tres puntals de la cultura: les arts visuals, la música i el patrimoni. Diàlegs és una producció conjunta del Departament de Cultura i el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona. El tema i el títol, així com les peces, s'han treballat durant aquesta passada primavera entre els dos artistes i la comissària, l'Ingrid Guardiola.

Pel que fa a la programació de concerts del Festival, la soprano Erika Baikoff i el pianista James Baillieu oferiran el 16 d'agost el recital inaugural de la 31a edició de la Schubertiada de Vilabertran, que tancarà, el 27 d'agost, com ja és habitual, el Quartet Casals. El festival proposa un total de 19 concerts amb 48 artistes, 21 dels quals per primera vegada a Vilabertran. El Festival de la Schubertiada rebrà grans figures ja consolidades com Matthias Goerne, Julia Kleiter, Christoph Prégardien, Katharina Konradi, Dorothea Röschmann i Andrè Schuen alhora que acollirà debuts tan esperats com els d'Erika Baikoff, Anna El-Khashem i Johannes Kammler. La Schubertiada arribarà precedida de quatre concerts centrats en el talent català entre l'11 i el 14 d'agost a Vilajuïga i Castelló d'Empúries.


Nou Impuls a l'acadèmia "Lied the future"

Entre les novetats de l'edició d'enguany destaca l'ampliació de l'Acadèmia Lied the future, un programa que beca vuit joves artistes europeus i que reafirma el compromís del festival i la Fundació Banc de Sabadell amb el talent jove. Aquesta ferma aposta pels artistes del futur s'articula en tres pilars: l'organització, durant tot l'any, d'un curs de lied i classes magistrals; mentories en forma d'acompanyament durant quatre mesos a vuit músics becats per part de referents de gran prestigi (enguany, la soprano Dorothea Röschmann, el pianista Wolfram Rieger i el tenor Christoph Prégardien); i una borsa de concerts pels alumnes seleccionats, amb recitals a Vilabertran en el marc de la Schubertiada, així com a Pals, Reus, Manlleu, Valls, Vic, el Cercle del Liceu i Life Victoria a Barcelona, Madrid, Segura de la Sierra i Salamanca.

Dos concerts de la Schubertiada presentaran, en el marc d'aquesta programa, les següents formacions a duo: Katja Maderer amb Amadeus Wiesensee i Jonas Müller amb Anna Gebhardt el 18 d'agost; i Mireia Tarragó amb Carmen Santamaría i Elionor Martínez amb Olivia Zaugg el 23 d'agost.

D'altra banda, el gran pianista espanyol de l'actualitat, Javier Perianes, presentarà el 25 d'agost un programa en exclusiva a Catalunya amb obres de Falla, Albéniz, Debussy i les Goyescas de Granados, el repertori en què més excel·leix. El segon recital de piano inclòs en la programació defuig els tòpics: el pianista menorquí Marco Mezquida, valor segur per tots els seguidors del jazz i home de confiança de cantants com Sílvia Pérez Cruz, amb qui col·labora de manera habitual. Mezquida, el 19 d'agost, oferirà un programa de piano sol inspirat en l'univers de Franz Schubert.

Finalment, i com cada any, el Quartet Casals clourà el festival enguany amb un programa que combina dues obres mestres absolutes: fragments de Lart de la fuga de Bach i l'intens Quartet núm. 14 La mort i la donzella de Schubert.

Pel que al cicle de conferències, aquest any també es programen tres conferències i, com a novetat, es presenta "La prèvia", un espai divulgatiu a càrrec del periodista i conferenciant Antoni Colomer, que, 45 minuts abans de cada concert, donarà en 20 minuts les claus dels artistes i els programes que escoltarem aquell vespre.

canal-mnactec-180-180JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88