Banner-Paz-Errazuriz-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"Tros de dona", una reivindicació del paper de les dones al Museu de la Vida Rural

\
bonart l'espluga de francolí - 01/08/23

El Museu de la Vida Rural acull Tros de dona, una exposició sobre la història de les dones del camp i l'art contemporani, que reivindica el paper de les dones al llarg de la història posant en valor les moltes tasques diàries i necessàries pel sosteniment de la vida; tasques sovint invisibles, però imprescindibles. Tasques que necessiten de noves mirades per assolir un futur diferent amb una corresponsabilitat real.

Comissariada per Anna Maria Andevert, aquest nova exposició neix com a conseqüència d’un projecte d’investigació impulsat pel Museu i realitzat per Catalina Gayà Morlà, Judith Ruiz Crosas i Laia Seró Moreno sobre la presència de les dones en l’exposició permanent del Museu. Arran d’aquesta investigació i d’un treball conjunt amb una quarantena de dones de l’entorn més proper, s’evidencia que el relat etnològic posa el focus en les tasques materials i productives, eclipsant aquelles vitals i imprescindibles com són les tasques reproductives. Per això l’objectiu d’aquesta exposició és el de reconèixer el valor de totes aquestes tasques però també la importància del paper de les dones en qüestions educatives, afectives, ambientals, sanitàries, físiques, socials i domèstiques.

La mostra està estructurada en quatre àmbits (casa, carrer, cos i terra) i consta d’un gran nombre de peces de la col·lecció del Museu (algunes mai exposades fins ara). L’exposició conté instal·lacions artístiques, videoart, escultures, gravats, fotografies o infografies, entre altres disciplines. Durant el recorregut les peces etnogràfiques i històriques dialoguen amb obres artístiques contemporànies de creadores com la fotògrafa Joana Biarnés, les artistes Maria Ruido, Anna Dot, Mercedes Pimiento, Beatrice Bizot, Mònica Galera o del col·lectiu de dones artistes Leftovers.

CC_Online_BONART_180X180GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90