JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

"La vida en emergència" a la Fundació Sorigué

La Fundació Sorigué prorroga l'exposició fins al 22 de març del 2024

\

El mot emergència ens acosta a dos conceptes; d’una banda, a una situació de perill que requereix una acció immediata, i de l’altra, a allò que neix, que emergeix. La vida en emergència. Juan Zamora és el resultat de la suma de les dues accepcions del terme: un crit d’alerta sobre l’actual crisi mediambiental, però també un ressorgir de la vida a partir de la col·lectivitat. L’exposició, que es podrà visitar a la Fundació Sorigué fins al 17 de desembre, estudia la vida des de l’encreuament entre la ciència i l’art.

La proposta neix de l’obra Soplando una flor, de la col·lecció de la Fundació Sorigué, que inicia un procés de coneixement que portarà l’artista a analitzar l’ésser humà de manera col·lectiva. Aquest procés l’ha conduït a tractar de qüestions existencials i quotidianes, com la vida, la mort o l’amor, moltes vegades partint d’experiències comunes, algunes de la seva pròpia biografia. A través de dibuixos, animacions o videoprojeccions, l’autor presenta obres vives que evoquen els cicles de la natura i els seus constants processos de transformació, amb un caràcter introspectiu i personal. Tanmateix, la mostra s’ofereix com una experiència vivencial que permet sentir vida dins el museu, i l’espectador és capaç de percebre’n l’essència, per deixar enrere els temps de frivolitat museística. Aquesta suposa un viatge entre la força i la fragilitat de la naturalesa que permet reflexionar i connectar amb l’essència dels cossos vius.

Zamora desenvolupa la necessitat comuna d’entendre la vida, a través de la creació artística, percebuda com un acte automàtic, meticulós i gairebé científic. Sovint indaga en conceptes complexos des d’unes formes senzilles, primàries i gestuals; en d’altres ocasions, la seva tècnica es torna complexa, fent dubtar la percepció i barrejant l’imaginari amb la realitat. La biologia actua com a punt de partida per donar pas a una perspectiva poètica que plasma temàtiques universals. El producte de les seves accions enfronta l’espectador, membre de la comunitat social, amb la urgent necessitat d’actuació.

La vida en emergència. Juan Zamora suposa una continuïtat en la línia discursiva de la Fundació Sorigué entorn de la reflexió sobre els problemes mediambientals i socials actuals a través de l’art contemporani. Ja ho va fer amb les exposicions dels artistes Mat Collishaw i Armin Linke, a Madrid i Lleida. En aquesta ocasió, la mostra al·ludeix directament a temàtiques vinculades a la sostenibilitat ambiental i social; la biodiversitat en perill d’extinció per l’acció antropogènica o la contaminació ambiental i les energies verdes.

Eude, genericLa-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1