728x90

Exposicions

DÉSIR, de Mayte Vieta

DÉSIR, de Mayte Vieta

El desig revela una resposta instintiva, la connexió directa entre l’univers i l’ànima dels que l’habitem. DÉSIR, una exposició del Centre Cultural La Mercè i la Fundació Vila Casas, evoca paraules antigues: Desiderare, esperar alguna cosa dels astres. I és que aquests cossos mundans que presenta Mayte Vieta, no són més que cossos desitjants que anhelen els secrets de l’univers. Alba Feito, a l’exposició El desig és una línia que no s’acaba, al centre de creació La Panera, ja abanderava a “las cuerpas deseantes”, aquestes ànimes preparades per a expandir-se a través del gaudi.

DÉSIR, de Mayte Vieta

Entre les instal·lacions, El universo será más oscuro sin ti, una sèrie fotogràfica sobre paper que entrediu una Afrodita sensible i lluminosa. La bellesa i el desig de la deessa, la mort i la vida en un recorregut tant agradable com monstruós. La mitologia grega explica que de la unió entre la deessa daurada i Hefestos, déu dels artesans, en neix l’art. La mostra de Vieta recull la llum idònia per a acompanyar a ocells que s’alliberen –com en la instal·lació De Su amada memoria–, així com branques, ombres i escales en el dibuix metafòric del matrimoni grec: la contemplació estel·lar que gesta el canvi. Entre la selecció d’obres, Cicatrius i Animals del temps, que a part d’un somriure en record als elefants dalinians, es mostren com a recipient per a la imaginació com a causa del seu desig de futur. La comissària de la mostra, Natàlia Chocarro afirmava que “També per a Mayte Vieta, la imaginació esdevé catalitzadora d’imatges contenidores d’emocions."

DÉSIR, de Mayte Vieta

Al llarg de l’exposició, la senzillesa de Vieta, emmarcada en la diversitat matèrica, acompanya l’espectador fins a submergir-lo en les aigües del seu propi inconscient, Espai íntim 1 (1990); l’obra més antiga que Vieta mostra en la proposta. “Tuve que sobrevivir en aguas en las que nunca nadé”, assegurava Kafka en les Metamorfosis. L’espectador es troba davant el recipient íntim de la vida i la mort per a fer honor a la conversa prèvia, i per a deixar-se morir, per a continuar vivint. 

DÉSIR, de Mayte Vieta

inclassificablesSS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88