banner-1280x150-gene

Certàmens

Ramon Masats i Manuel Outomuro, protagonistes del festival Revela’t

Ramon Masats i Manuel Outomuro, protagonistes del festival Revela’t
bonart vilassar de dalt - 05/06/23

L’onzena edició del Revela’t de Vilassar de Dalt (Maresme) arriba marcada per Ramon Masats, que rebrà el distintiu de plata, protagonitzarà l’exposició Visit Spain i centrarà una taula rodona entre la seva filla, Sonia Masats, i el comissari Chema Cones. El festival, que se celebrarà del 3 al 18 de juny, també comptarà aquest any amb el reconegut fotògraf de moda espanyol Manuel Outomuro i l’exposició inèdita Orography of the road. Els nord americanas Barbara Bosworth i Mike Brodie, conegut com a Polaroid Kidd seran els altres noms destacats d’aquesta edició, que estrena conferències d’accés gratuït. El festival desplegarà vint exposicions de fotografia analògica i un Main Weekend amb activitats professionals i familiars.

El cap de setmana fort del festival serà del 9 a l’11 de juny, un Main Weekdend que reunirà múltiples conferències amb un format renovat, ja que l’organització aposta enguany per converses més dinàmiques entre els comissaris i els divulgadors de les diferents obres.

Durant el cap de setmana també es podrà visitar el Market, amb una vintena d’estands de marques, fabricants i venedors de material fotogràfic. La fira comptarà amb una zona dedicada a fotollibres, amb la participació de 16 editorials, autoeditors i venedors. Finalment, hi haurà una àrea dedicada a venedors de fotografia personal totalment analògica i a productes "handmade".

A banda de conferències i parades, el Revela’t planteja diversos tallers per apropar la fotografia analògica a tots els públics. En aquest sentit, hi ha previstes activitats sobre transferència fotogràfica, cianotípia, collage i serigrafia. Tots son gratuïts. També hi ha previstos tallers per a professionals, amb Jota Barros i el grup italià d’experimentació Branco Ottico.

En paral·lel al Main Weekend, del 4 a l’11 de juny se celebrarà la Residència de Creació i Experimentació 2023, per a la qual s’han presentat 149 autors de 36 països. La residència selecciona cada any vuit artistes i té com a objectiu fomentar l’intercanvi cultural i artístic entre els participants, així com desenvolupar un projecte col·lectiu que s’exposarà durant la següent edició.

També está previst celebrar el tradicional Visionat de Portafolis, per a què els fotògrafs seleccionats puguin fer xarxa professional, encarar els seus projectes i donar-los sortida. A  la convocatòria s’hi van presentar 114 autors de 26 països.

Pel que fa a les exposicions, les més destacades d’enguany són Visit Spain de Ramon Masats, una mostra que retrata la societat espanyola durant l’obertura del franquisme; l’exposició inèdita Orography of the road de Manuel Outumuro, on mostrarà el seu procés creatiu i tècnic; A Period Of Juvenile Prosperity de Mike Brodie, amb imatges que retraten la cultura del train-hopping que ell mateix pràctica; Icons’ del duet Cortis & Sonderegger; i One Star and a Dark Voyage¡, un relat sobre la pèrdua i sobre el viatge de tornar a casa, de la fotògrafa de gran format Barbara Bosworth.

La direcció també destaca 100 BOOTS de la performer Eleanor Antin, i la peça única de Jim Goldberg Darrell & Patricia: A Love Story, concebuda com una exploració de la complexa i íntima relació entre una parella transgènere al llarg de 30 anys de matrimoni i una transició simultània.

Durant els caps de semana que dura el festival, les exposicions es podran visitar per lliure o amb visites guiades a càrrec de diferents autors i professionals de la fotografia analògica. A més, s'han programat vermuts musicals a la Fàbrica Cal Garbat amb la intenció d’afavorir el networking entre els assistents al festival provinents de diferents punts de tot el món.

SS_Bonart-180x180-OnlineNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1