Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Imma Prieto, nova directora de la Fundació Antoni Tàpies

Imma Prieto, nova directora de la Fundació Antoni Tàpies
bonart barcelona - 02/06/23
.

El Patronat de la Fundació Antoni Tàpies ha nomenat Imma Prieto com a nova directora de la institució per als pròxims 5 anys, després d'haver guanyat un concurs internacional convocat el setembre del 2022. Prieto (Vilafranca del Penedès, 1976) és comissària, investigadora i escriptora. La seva incorporació cobreix la figura de direcció que portava vacant des del gener del 2020, quan va marxar l'anterior director, Carles Guerra. Durant aquest període, les tasques de direcció han estat assumides per l'equip gestor de la institució. La incorporació de Prieto es produeix l'any en què la institució començarà, al desembre, la commemoració del centenari del naixement de l'artista.

En els últims 4 anys, Prieto ha estat directora d'Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma, on ha fet més de 30 exposicions i una obra de teatre amb el creador nord-americà Robert Wilson, entre d'altres.

Al llarg de la seva carrera com a comissària, ha treballat amb artistes com Jimmie Durham, Martha Rosler, Maria Lai, Anri Sala, Ana Vieira, Yto Bararda, Banu Cennetoglu, Hiwa K oTeresa Margolles. També ha impartit classes durant més d'11 anys a diferents universitats catalanes i ha col·laborat en diversos grups de recerca internacionals.

Per al concurs internacional convocat, la Fundació Antoni Tàpies ha comptat amb una comissió d'experts formada per María Dolores Jiménez Blanco i pels membres del patronat Ferran Rodés, Manuel Borja-Villel, Toni Tàpies, Àlex Nogueras, Marta Clari i Sònia Hernández Almodóvar.

En la seva valoració, la comissió ha tingut en compte que el seu perfil reuneix un ampli coneixement de l'obra de Tàpies i la seva experiència en l'àmbit internacional. També ha destacat el projecte de futur que Prieto ha presentat per a la fundació, que qualifica de proposta "reflexionada, ambiciosa i innovadora".

Nial nou-180x178Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1