728x90

Notícies

Josep Miàs rep el Architizer A+ Awards per la Cuca de Llum

Josep Miàs rep el  Architizer A+ Awards per la Cuca de Llum
bonart banyoles - 02/06/23

L’arquitecte banyolí Josep Miàs s’ha endut un dels premis internacionals Architizer A+ Awards amb la Cuca de Llum, el funicular del parc d’atraccions del Tibidabo. El treball de Miàs, un dels arquitectes catalans amb més ressò internacional, ha estat reconegut com el millor projecte de transport sostenible en l’onzena edició dels premis de la plataforma d’arquitectura en línia Architizer. 

Els premis, que tenen guardons triats per un jurat professional i d’altres escollits en un procés de votació popular, reconeixen projectes en l’àmbit de l’arquitectura, el disseny i la innovació. Per primer vegada, en aquesta edició reconeixen també mitjans de transport que incorporen sistemes i materials sostenibles i que i segueixen les millors pràctiques relacionades amb el disseny, la construcció i les operacions ètiques. 

La Cuca de Llum, creada per l’arquitecte Josep Miàs, ha resultat guanyadora dins la categoria "Projecte de transport sostenible", la qual s’estrena per primera vegada al certamen per reconèixer, entre altres aspectes, els mitjans de transport que incorporen sistemes i materials sostenibles i segueixen les millors pràctiques relacionades amb el disseny, la construcció i les operacions ètiques.

L’innovador disseny del funicular del Tibidabo ha resultat vencedor davant del projecte urbanístic "One Green Mile" de Bombai, ideat per l’agència Studio POD, i de l’intercanviador "Vendôme multimodal hub" fet per l’estudi Bisson Fortin and Provencher per al metro de Montreal, al Canadà.

La Cuca de Llum es va inaugurar l’estiu del 2021 en substitució de l‘històric funicular, en funcionament des del 1901. La seva posada en marxa va suposar una revolució en la mobilitat del Parc, i responia a l'objectiu de reduir les emissions contaminants al cim de la muntanya i potenciar l'ús del transport col·lectiu de l'Estat.

 

Nial nou-180x178SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88