Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

Quart es compromet a reobrir el Museu de la Terrissa, dos anys i mig després

Quart es compromet a reobrir el Museu de la Terrissa, dos anys i mig després
bonart quart - 17/05/23

L’Associació de Terrissers de Quart aconsegueix el compromís de tots els alcaldables per a la re-apertura del Museu de la Terrissa. Els candidats han signat un document, sense vinculació legal, que defensa la necessitat d’obrir de manera immediata el museu, i que busca fòrmules per a evitar futurs tancaments.

L’Ajuntament de Quart va tancar les portes del Museu de la Terrissa el desembre de 2020. Des de llavors, l’Associació de Terrissers de Quart, que actualment compta amb més de 40 membres, s’ha reunit diverses vegades amb membres del govern local sense aconseguir cap mena d’acostament real entre les dues parts. Fruit d’aquestes reunions, l’Associació de Terrissers buscaria la fórmula idònia i presentaria una proposta per a una gestió compartida d’aquest museu. La col·laboració de Bonart Cultural ha sigut clau per a fer arribar la polèmica situació del museu als mitjans de comunicació. 

Al llarg d’aquests anys, el Museu de la Terrissa, propietat de l’Ajuntament de Quart, ha acollit activitats organitzades pel consistori que han posat en risc les peces de ceràmica centenària. A més a més, el govern municipal projectava convertir les instal·lacions en equipaments municipals com una biblioteca, un bar i un centre cívic. 

El passat 18 de maig, es van acordar els punts necessaris per a redactar un document de compromís, que tot i estar firmat, els futurs goberns municipals poden incomplir sense repercusions legals. Cal restar a l’espera de la formació del nou govern de Quart, per a poder començar a treballar per a la ràpida apertura del Museu de la Terrissa i concretar la gestió compartida, i complexa, d’aquest espai museístic municipal, actualment tancat.

inclassificablesthumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88