BONART_1280x150

Certàmens

The Collector is Present, nova cita de primavera organitzada per Barcelona Gallery Weekend

The Collector is Present, nova cita de primavera organitzada per Barcelona Gallery Weekend
bonart barcelona - 16/05/23

Els dies 19 i 20 de maig, 17 galeries de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat i Santa Margarida i els Monjos, celebren la primera edició de The Collector is Present. Organitzat per Barcelona Gallery Weekend, The Collector is Present se celebrarà a 17 galeries de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat i Santa Margarida i els Monjos (el Penedès).

Les galeries participants han convidat col·leccionistes a intervenir els seus espais durant un cap de setmana, implicant-se activament en la programació. El resultat és una agenda d’exposicions, trobades, visites i converses, que destaquen la figura del i la col·leccionista i la seva col·lecció personal, subratllant la relació de confiança que estableixen amb els i les galeristes i mostrant les diferents maneres d'apropar-se a l'art i les motivacions per adquirir-lo.

El programa The Collector is Present servirà de preàmbul de la 9a edició de Barcelona Gallery Weekend, que se celebrarà en 27 galeries del 14 al 17 de setembre. Organitzat per l’Associació Art Barcelona, Barcelona Gallery Weekend reivindica la galeria com pilar fonamental de l'ecosistema artístic, i celebra la seva contribució al desenvolupament de l'art i la cultura. Totes les galeries participants a The Collector is Present també participaran a Barcelona Gallery Weekend.

La primera edició de The Collector is Present compta amb un programa divers generat a través de les propostes de 17 galeries i 23 col·leccionistes, que combina exposicions i activitats al llarg del cap de setmana.

Activitats que reflexionen sobre el fet de col·leccionar, exposicions amb obres de col·leccions particulars creades ad hoc, o peces que dialoguen amb les exposicions en curs, són algunes de les propostes que galeristes i col·leccionistes han preparat per a The Collector is Present.

Únicament durant el cap de setmana, a la Galeria Joan Prats hi conviuran les quatre últimes adquisicions de la col·lecció de José Ángel Sanz Esquide i Marisa Cortell (amb obres d’Esther Ferrer, Gilda Mantilla i Raimond Chaves, Jorge Satorre i Perejaume) amb l’exposició que acull la galeria de Tadáskía, “rara ocellet”. Divendres 19 de maig, hi haurà una trobada amb els col·leccionistes (19 h). A la Sala Parés, dissabte al migdia, el col·leccionista Jordi Guallar establirà vincles entre algunes obres de la seva col·lecció i l’exposició “El olvido que nos habita” de Joseba Sánchez Zabaleta, un punt de partida per reflexionar sobre col·leccionisme en un diàleg amb el comissari Sergio Fuentes Milà.

A la galeria Marlborough es podrà escoltar la recitació de One Million Years, d’On Kawara, peça seleccionada pel col·leccionista Josep Maria Civit. La intervenció sonora conviurà amb l’exposició de Santi Moix “Carbonífera. Dibuixos dels meus viatges a Menorca amb en Macià”, una desena de dibuixos sobre paper de gran format realitzats al carbó i que il·lustren tres viatges que l’artista ha realitzat a l’illa en aquests últims dos anys. Civit és un dels majors col·leccionistes de Moix.

Divendres 19 de maig (19 h), la col·leccionista Pilín de Vilallonga i el galerista Jorge Bravo (ethall) compartiran "Una seqüència il·lustrada. Fites íntimes per a un relat compartit". A més, el col·leccionista Asier Tapia i Jorge Bravo establiran un diàleg amb l’exposició “envés” d’Antonio Menchen, incorporant peces i imatges de les seves col·leccions particulars amb l’objectiu de contextualitzar, desafiar i reivindicar la subjectivitat pròpia de qui s’acosta a l’art. Dissabte 20 de maig a ethall (13 h).

L’obra Queen Elisabeth II de l'artista Kepa Garraza viajarà de la sala d’exposicions de la Fundació Salvat a la galeria Víctor Lope Arte Contemporáneo, per dialogar amb l'última exposició de Garraza, "Nuevo Monumentalismo", durant el cap de setmana. Divendres 19 de maig (16.30h), el col·leccionista Javier Peris, president del patronat de la Fundació Salvat, i l’artista Kepa Garraza, parlaran de la correspondència  generada en el procés d’encàrrec d’aquesta obra, des del primer contacte fins a l’entrega de la peça.

ADN Galeria inaugura l’exposició “Back to the Present”, que gira entorn de la presència de l'artista Julio Anaya Cabanding a la Colección Manuel Expósito, mostrant un recorregut per les avantguardes històriques tal com les reprodueix l'artista, on ret homenatge a figures com Olga Rozanova, Malèvitx, o De Chirico. Divendres 19 de maig (17 h) i dissabte 20 de maig (12 h) el col·leccionista oferirà una visita guiada a la mostra, acompanyada d’un còctel i d’un vermut, respectivament.

La galeria Suburbia Contemporary també inaugurarà una exposició creada per a l’ocasió, “Il ritratto di Rosario de Luca”, mostra col·lectiva comissariada pel col·leccionista Andrea de Luca. El col·leccionista oferirà una visita guiada el dissabte 20 de maig (12.30 h).

Les galeries NoguerasBlanchard, Ana Mas Projects i L21 Barcelona presenten, simultàniament en els tres espais, una mostra d'obres seleccionades de la Q. LØSS Collection, posant el focus en el diàleg que sorgeix entre obres d'artistes contemporanis del context local i d'artistes reconeguts de les avantguardes històriques. Xavier Aballí, com a successor de l’anterior comissari recentment mort Sven Amundsen, i gestor de la Q. LØSS Collection en el sud d’Europa, serà l’encarregat de comissariar aquesta exposició. Dissabte 20 de maig, el comissari oferirà una visita guiada i vermut (13.30 h).

Reflexions sobre el fet de col·leccionar

La galeria Mayoral oferirà una visita comentada a l’exposició “Saura en el seu context”, una mostra fruit d’una col·lecció que prefereix mantenir-se en l'anonimat feta amb els anys i que presenta obres de Saura, Millares, Chillida, Miró, Juana Francés i Tàpies vinculades a un art rupturista. Ramon Tàssies (Mayoral) parlarà sobre els col·leccionistes anònims, així com dels orígens d’una col·lecció, les motivacions d’un col·leccionista i la importància d’un relat. Dissabte 20 de maig a la galeria (11.30 h).

A la galeria Palmadotze, situada a la comarca del Penedès, la col·leccionista Berta Caldentey presenta una selecció de les seves peces, generant un context per reflexionar sobre el procés personal a l’hora de crear una col·lecció. Palmadotze obrirà, a més a més dels dies 19 i 20 de maig, el diumenge 21 al matí per oferir una presentació de la mostra per part de la col·leccionista (12 h). Hi haurà un servei de bus des de Barcelona per assistir-hi (places limitades, imprescindible reserva prèvia a info@palmadotze.com).

La col·leccionista Kalin Coromina torna temporalment una peça adquirida a la Galeria Uxval Gochez. Reflexionaran conjuntament sobre el procés personal que suposa incorporar una nova obra a la seva col·lecció d’art, divendres 19 de maig (19.30 h). Aquesta activitat conviu amb l’exposició “Observer”, de Marc Gonz, que es podrà visitar durant tot el cap de setmana.

Sota el títol de “Per què col·leccionar art?”, Lluís Bassat (Col·lecció Bassat, Fundació Carmen i Lluís Bassat) descobrirà a la galeria Lab36 què va despertar el seu interès per a iniciar la seva col·lecció, que avui acull més de 2.500 obres. Divendres a les 19h, dirigit especialment a new and young collectors i apte per tots els públics amb reserva prèvia (info@lab36.org). L’activitat coincideix amb l’exposició “Manifiesto de arte y libertad / Aforismos”, de Mateo Vilagrasa.

ProjecteSD proposa un joc d’associacions entre obres dels i les col·leccionistes Marisa Cortell i José Ángel Sanz EsquideAurelia i Carlos Usandizaga i Gerardo van Waalwijk van Doorn, i obres del fons de la galeria. Divendres 19 de maig (18.30 h) i dissabte 20 (11.30 h) es faran presentacions guiades. L’acció coincidirà amb l’exposició “Never Never Land” d’Ana Jotta.

àngels barcelona presenta “VOICE (s) ON Daniel G. Andújar”, en col.laboració amb Voice of the Artist, un vídeo amb el testimoni dels i les col·leccionistes Berta Caldentey, Carlos Costa, Gabriela Galcerán, Alfonso Pons, Victoria Quintana i Amira Solh sobre l’obra de l’artista Daniel G. Andújar. Dissabte (12h), l'artista oferirà una visita, en conversa amb amb els col·leccionistes, a la seva exposició “Damnatio Memoriae: alquimistes, bufons y màscares”.

La galeria Bombon Projects oferirà una passejada amb l’artista Enric Farrés Duran i el col·leccionista Davison Pereira, des de la plaça Mossèn Jacint Verdaguer fins a la galeria, dissabte 20 de maig (17 h). Reserves a info@bombonprojects.com

inclassificablesBanner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1