JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

Temporada Alta 2023 presenta divuit produccions pròpies i coproduccions

Temporada Alta 2023 presenta divuit produccions pròpies i coproduccions
bonart salt - 12/05/23

Temporada Alta 2023 presenta divuit produccions pròpies i coproduccions, un dels segells del festival que té com un dels objectius fomentar la creació i estrènyer vincles entre creadors i artistes internacionals i els "de casa". De fet, el seu director, Salvador Sunyer, ha remarcat que, amb sis espectacles, és l'edició amb més propostes internacionals "que mai". Un dels plats forts de la programació del festival d'arts escèniques és l'espectacle basat en les cartes d'amor que es van intercanviar l'escriptor Albert Camus i l'actriu María Casares, dirigit per Mario Gas. Nou de les coproduccions seran estrenes absolutes. Angèlica Liddell, Sergio Boris, Jordi Oriol o la companyia Susanna Barranco seran alguns dels noms propis del festival.

La 32a edició del Temporada Alta començarà el 30 de setembre i l'allargarà fins al 12 de desembre i hi haurà estrenes absolutes, muntatges internacionals i propostes de creació contemporània de gèneres com teatre, dansa, circ, instal·lacions i música. Aquest 11 de juny, han fet pública la programació de l'apartat de produccions pròpies i coproduccions. Són divuit, onze de les quals estrenes absolutes. Dues més són estrenes a l'estat espanyol i dues a Catalunya.

El director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, ha desgranat les produccions pròpies, entre les quals hi ha un dels plats forts d'aquesta edició: 'Casares-Camus: una història d'amor". És el muntatge dirigit per Mario Gas i protagonitzat per Jordi Boixaderas i Rosa Renom fet a partir de les cartes que es van creuar els amants Albert Camus i María Casares durant més d'una dècada però que va tenir un "final tràgic".

Marca de la casa són les coproduccions internacionals. Sunyer ha recordat que un dels objectius del festival és fomentar la creació i la vinculació entre artistes del país i els de fora i per a aquesta edició arriben més propostes "que mai" en aquest àmbit.

Gràcies a les aliances amb teatres i festivals europeus, Temporada Alta programa un espectacle "de gran format", que és el resultat del projecte internacional de danses urbanes que reuneix artistes d'onze països europeus. Face T(w)o de Panoptikum (People Power Partnership) puja 32 ballarins a l'escenari.

En aquest apartat també hi ha una proposta peculiar. No es podrà veure a Girona fins el 2024 però s'estrena ara i el festival en forma part. Shared Landscapes aplega ser artistes de diferents nacionalitats i diferents disciplines que reflexionen sobre l'art i el paisatge des de l'entorn natural. Els espectadors hauran de tenir temps perquè la proposta dura unes set hores, mentre el públic va visitant cadascuna de les propostes. El projecte està coordinat per Stefan Kaegi i Caroline Barneaud. Temporada Alta està acabant de definir l'espai per "abandonar la ciutat" i endinsar-se al bosc.

Els muntatges de les aliances amb teatres i festivals europeus continuen amb Firmamento de La Veronal, Cristo está en Tinder de Rodrigo García, Double Infinite de Mal Pelo, Euforia y desazón de Sergio Boris i El Eje i VUDÚ (3318) Blixen d'Angélica Liddell. En aquesta darrera proposta, i acompanyada d'un cor africà, Liddell representarà el seu propi funeral.

Coproduccions catalanes

També arriben amb força les coproduccions catalanes. Sunyer ha destacat la proposta d'un "dels creadors amb més veu pròpia" com és Jordi Oriol que presenta Sísif fa o no fa, donant veu a un personatge atrapat en l'engranatge de la societat capitalista i la insatisfacció perpètua.

El jove col·lectiu Las Huecas reflexionaran al voltant dels vincles entre les persones i com es deterioren per culpa de la fragmentació del temps, del treball i de l'espai compartit al muntatge Sobre l'amistat. L'impacte del pas del temps, l'ego i l'autoficció és l'eix del nou espectacle de Nao Albet i Marcel Borràs i Ada Vilaró presentarà La memòria de gel.

El festival també col·labora en muntatges de dansa com Together to get there d'Akira Yoshida i Lali Ayguadé, La matèria d'Olga Pericet i el work in progress de Susanna Barranco El projecte V7: El problema sigue en pie.

Hi haurà espai per a tres espectacles per a públic familiar amb Juguem? de la companyia Ninnus, Madame Lumiere de la companyia Pels Més Menuts i Com els pingüins, de La Bleda.

inclassificablesLa-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88